Pericolul din buzunarul tau: Numarul virusilor ce ataca telefoanele si tabletele s-a triplat

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 19:33
3078 citiri
Pericolul din buzunarul tau: Numarul virusilor ce ataca telefoanele si tabletele s-a triplat
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul de programe malware noi care au vizat utilizatorii dispozitivelor mobile s-a triplat, in 2015, potrivit unui raport publicat, miercuri, de expertii Kaspersky Lab.

Peisajul amenintarilor cibernetice este destul de ingrijorator.

Astfel, potrivit raportului Kaspersky Lab, au fost detectate 884.774 de noi programe malware (fata de 295.539, in 2014), iar numarul de noi troieni pentru mobile banking aproape s-a injumatatit, la 7.030 (de la 16.586).

In plus, 94.344 de utilizatori de dispozitive mobile au fost atacati cu ransomware - virusi care cer rascumparare in schimbul datelor personale (crestere de la 18.478).

"Numarul de utilizatori de produse Kaspersky Lab pentru dispozitive mobile atacati in acest mod a crescut de la 1,1% la 3,8%, intre 2014 si 2015. S-au inregistrat atacuri in 156 de tari, Rusia, Germania si Kazahstan fiind cel mai des atacate. Versiunea Small.o a fost cea mai raspandita in atacurile descoperite de Kaspersky Lab anul trecut.

Numarul de variante ale aplicatiilor de ransomware a crescut de 3,5 ori, dovada ca infractorii gasesc mai avantajos ca oricand santajul, ca metoda de a castiga bani de la utilizatori. Este foarte probabil ca, in 2016, aceste programe malware sa creasca in complexitate si sa vizeze mai multe zone geografice", se arata in comunicatul companiei.

Nu da click! Hackerii profita de virusul Zika pentru a infecta dispozitivele - Cum actioneaza

In acelasi timp, aproximativ jumatate dintre troienii din Top 20 de anul trecut au fost programe malware care afiseaza publicitate agresiva pe dispozitivele mobile. Cei mai raspanditi, in 2015, au fost troienii Fadeb, Leech, Rootnik, Gorpro si Ztorg.

Kaspersky Lab, companie globala de securitate cibernetica, fondata in anul 1997, protejeaza, in prezent, 400 de milioane de utilizatori individuali si 270.000 de companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#telefoane malware 2015, #virusi telefoane atac, #atac hackeri telefoane , #hacker