Romania, "Vestul salbatic" al hackerilor

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 06 Mai 2015, ora 21:10
8766 citiri
Romania, "Vestul salbatic" al hackerilor
Foto: Hepta.ro

Romania a devenit cunoscuta drept "Vestul salbatic" al hackerilor si locul de unde sunt lansate numeroase atacuri cibernetice.

Agentia rusa Sputnik dedica un amplu articol acestui subiect. Jurnalistii rusi arata ca Romania este tara de origine a doi dintre cei mai cautati infractori cibernetici de catre FBI, Nicolae Popescu si Dumitru Daniel Bosogioiu. Pe capul amandurora este pusa o recompensa de 1,75 de milioane de dolari.

Popescu este liderul unei grupari internationale de crima organizata ce a produs pagube de milioane de dolari din atacuri cibernetice, iar Bosogioiu este unul dintre membrii gruparii sale. Deocamdata sunt cautati si se ofera o recompensa pentru informatii ce duc la prinderea lor.

Agentia rusa explica faptul ca Romania a devenit "Vestul salbatic" al atacurilor cibernetice pentru ca in timpul regimului Ceausescu tara a investit resurse semnificative in studiile IT, pentru ca tara nu avea acces la tehnologia occidentala. Aceasta situatie a dus la avansuri in domeniul microprocesoarelor, rezultand in crearea a sute de micro-retele improvizate acasa de ingineri in zilele libere, in anii '90, scrie sursa citata.

In urma acestui fenomen, Romania a devenit tara cu al cincilea cel mai rapid Internet din lume - viteza si nivelul conectivitatii fiind esentiale pentru atacurile cibernetice.

Unul din cei mai prolifici hackeri, scrie sursa citata, este Razvan Cernaianu, cunoscut si drept TinKode, in varsta de 23 de ani, care a marturisit pentru o publicatie italiana ca cel mai important pentru el este sa fie "recunoscut, faimos, sa submineze sistemul".

Agentia rusa trage concluzia ca Occidentul deplange acum faptul ca nu s-a implicat in Romania in anii '80 si '90, intrucat in urma evolutiilor din acei ani tara a devenit capitala atacurilor cibernetice din Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Romania hackeri, #Romania atacuri cibernetice , #hacker