Sabu, liderul grupului de hackeri LulzSec, colaboreaza cu FBI

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 07:26
6704 citiri
Sabu, liderul grupului de hackeri LulzSec, colaboreaza cu FBI

Hector Xavier Monsegur, liderul grupului de hackeri LulzSec, cunoscut in universul Web sub pseudonimul Sabu, a furnizat FBI date concrete care au condus la arestarea a cinci pirati informatici.

Fortele de politie europene si americane au efectuat marti o descindere in locuintele a cinci persoane, membre ale grupului de hackeri LulzSec, efectuand o arestare in Chicago, doua in Anglia si doua in Irlanda, relateaza Webnews.

Operatiunea a fost posibila gratie informatiilor oferite de tanarul in varsta de 28 de ani, fara ocupatie, considerat liderul LulzSec, care a fost declarat vinovat, in 15 august 2011, de realizarea a 12 atacuri informatice cu efecte deosebit de grave asupra obiectivelor afectate, printre care se numara si compromiterea PlayStation Network a grupului Sony.

In cadrul operatiunii "AntiSec", LulzSec s-a aliat cu grupul de hackeri Anonymous, provocand daune de miliarde de dolari unei serii intregi de agentii guvernamentale, banci si companii de prestigiu.

Monsegur a decis sa colaboreze cu autoritatile inca de anul trecut, dar informatiile pe care le-a dezvaluit FBI au reusit sa fie transformate intr-o actiune concreta abia dupa luni intregi de investigatii simultane pe cele doua continente.

Cei cinci hackeri arestati si acuzati de conspiratie sunt londonezii Ryan Ackroyd (Kayla) si Jake Davis (Topiary), irlandezii Darren Martyn (Pwnsauce) si Donncha O'Cearrbhail (Palladium) si americanul Jeremy Hammond (Anarchaos) din Chicago.

Dintre acestia, Hammond este considerat principalul responsabil pentru atacul informatic efectuat impotriva agentiei Stratfor, precizeaza sursa.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...