Sabu, liderul grupului de hackeri LulzSec, colaboreaza cu FBI

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 07:26
6883 citiri
Sabu, liderul grupului de hackeri LulzSec, colaboreaza cu FBI
Foto: Webnews

Hector Xavier Monsegur, liderul grupului de hackeri LulzSec, cunoscut in universul Web sub pseudonimul Sabu, a furnizat FBI date concrete care au condus la arestarea a cinci pirati informatici.

Fortele de politie europene si americane au efectuat marti o descindere in locuintele a cinci persoane, membre ale grupului de hackeri LulzSec, efectuand o arestare in Chicago, doua in Anglia si doua in Irlanda, relateaza Webnews.

Operatiunea a fost posibila gratie informatiilor oferite de tanarul in varsta de 28 de ani, fara ocupatie, considerat liderul LulzSec, care a fost declarat vinovat, in 15 august 2011, de realizarea a 12 atacuri informatice cu efecte deosebit de grave asupra obiectivelor afectate, printre care se numara si compromiterea PlayStation Network a grupului Sony.

In cadrul operatiunii "AntiSec", LulzSec s-a aliat cu grupul de hackeri Anonymous, provocand daune de miliarde de dolari unei serii intregi de agentii guvernamentale, banci si companii de prestigiu.

Monsegur a decis sa colaboreze cu autoritatile inca de anul trecut, dar informatiile pe care le-a dezvaluit FBI au reusit sa fie transformate intr-o actiune concreta abia dupa luni intregi de investigatii simultane pe cele doua continente.

Cei cinci hackeri arestati si acuzati de conspiratie sunt londonezii Ryan Ackroyd (Kayla) si Jake Davis (Topiary), irlandezii Darren Martyn (Pwnsauce) si Donncha O'Cearrbhail (Palladium) si americanul Jeremy Hammond (Anarchaos) din Chicago.

Dintre acestia, Hammond este considerat principalul responsabil pentru atacul informatic efectuat impotriva agentiei Stratfor, precizeaza sursa.

Eveniment Quarterly Report

Aproape 43.000 de firme au fost radiate în 2023. Care sunt domeniile de activitate
Aproape 43.000 de firme au fost radiate în 2023. Care sunt domeniile de activitate
Un număr de 42.994 de firme au fost radiate la nivel naţional în primele opt luni din 2023, cu 7,15% mai puţine comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform statisticilor Oficiului...
Ultima super-putere europeană care impune restricții în folosirea echipamentelor Huawei în tehnologia 5G
Ultima super-putere europeană care impune restricții în folosirea echipamentelor Huawei în tehnologia 5G
Germania a devenit luna trecută cea mai recentă ţară europeană care a propus restricţii sau interdicţii privind utilizarea echipamentelor fabricate de companiile chineze Huawei şi ZTE,...
#Sabu FBI, #LulzSec hacker, #LulzSec FBI , #hacker