Serviciile de informatii britanice recruteaza hackeri prin concurs

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 13:08
1755 citiri
Serviciile de informatii britanice recruteaza hackeri prin concurs
Foto: BBC News

Agentia de informatii britanica GCHQ a lansat un concurs pentru hackeri, in vederea angajarii celor mai talentati dintre acestia.

Organizatia a invitat doritorii sa sparga un cod publicat pe un site creat special, dar va posta diverse coduri si pe site-urile de socializare, bloguri si forumuri, relateaza BBC News.

Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, in acest mod se poate ajunge la persoane care nu ar fi avut acces la astfel de posturi, in mod normal.

"Abilitatile lor ar putea fi perfecte pentru ceea ce avem noi nevoie, insa poate ca ei nu stiu cum le pot folosi pentru un loc de munca adevarat", a spus purtatorul de cuvant.

Dupa ce sparg codul initial, candidatii primesc o parola, cu ajutorul careia ajung pe site-ul de recrutare al agentiei. Totusi, reprezentantii companiei au mentionat ca hackerii care au intrat ilegal pe diverse site-uri nu vor fi eligibili pentru primirea posturilor disponibile. In plus, candidatii trebuie sa fie britanici, desi competitia e deschisa oricui.

Agentia este recunoscuta pentru metodele inedite de recrutare. In 2009, a plasat continut video si foto in jocuri precum Call of Duty si Assassin's Creed, iar, in 2008, si-a facut reclama in interiorul jocului Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas and Splinter Cell Double Agent.

#concurs hackeri, #serviciu informatii marea britanie , #hacker