Sony Pictures si FBI, ancheta cu privire la hackeri din Coreea de Nord

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 09:17
3013 citiri
Sony Pictures si FBI, ancheta cu privire la hackeri din Coreea de Nord
Foto: Variety

Compania Sony Pictures Entertainment si FBI au anuntat, miercuri, ca investigheaza un atac cibernetic ce a afectat sistemele de computere ale Sony. Este verificata si ipoteza ca in spatele atacului sa se afle Coreea de Nord.

"Continua ancheta cu privire la acest atac cibernetic foarte sofisticat", se arata intr-un comunicat al studioului, citat de New York Times.

In text se mai spune ca un zvon potrivit caruia Coreea de Nord a fost identificata drept sursa a atacului nu este "corect".

Sony a fost atacat de hackeri la 24 noiembrie si intreaga retea de computere a companiei a fost inchisa. Hackerii au reusit sa puna mana pe informatii precum salariile directorilor si numerele de asigurare sociala ale angajatilor. Atacul a fost revendicat de un grup care isi spune "Gardienii pacii".

Studioul investigheaza acum ipoteza potrivit careia a fost atacat din cauza unui film ce va fi lansat in curand de Sony. "The Interview" este o comedie despre doi jurnalisti americani recrutati sa-l asasineze pe liderul nord-coreean Kim Jong-un. Oficialii nord-coreeni au criticat aceasta pelicula.

Luni, FBI a emis o avertizare confidentiala administratorilor de securitate din corporatiile americane, cu privire la un recent descoperit virus. Acesta este "scris" in coreeana si are natura "distructiva". Calculatoarele infectate se inchid doua ore, dupa care primesc instructiuni sa stearga toate fisierele.

A.I.

Quarterly Report - Editia 4

Google lansează Fitbit Ace LTE, un smartwatch dedicat copiilor. La ce preț este oferit
Google lansează Fitbit Ace LTE, un smartwatch dedicat copiilor. La ce preț este oferit
Google a anunțat lansarea Fitbit Ace LTE, un smartwatch destinat copiilor de peste 7 ani, care combină exercițiile fizice cu jocurile și oferă părinților posibilitatea de a-și monitoriza...
Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi își extinde ecosistemul de produse inteligente cu noile linii de televizoare din seria A, care includ modelele A 2025 și Pro 2025. Ambele modele se remarcă printr-un design cu margini...
#Sony FBI atac Coreea Nord, #atac cibernetic coreea nord , #hacker