Un nou virus se raspandeste pe Facebook si Yahoo Messenger: E politicos si foloseste versete biblice

Marti, 27 Mai 2014, ora 13:07
5361 citiri
Un nou virus se raspandeste pe Facebook si Yahoo Messenger: E politicos si foloseste versete biblice
Foto: Bitdefender

Un nou virus ce se raspandeste pe Facebook si Yahoo Messenger a fost detectat pe mai mult de 700 de sisteme din Romania. El foloseste mesaje politicoase si versete biblice pentru a se raspandi.

Specialistii Bitdefender au identificat in ultima saptamana o crestere a atacurilor in tari precum Romania, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Canada, Franta, Danemarca.

In tara noastra, numarul este de peste 700, potrivit comunicatului remis Ziare.com.

Dupa ce obtine accesul la listele de contacte ale utilizatorului, Gen:Variant.Downloader.167 se distribuie prin mesageria instanta a Facebook-ului si prin Yahoo Messenger, de la un prieten la altul.

Pe langa formularea extrem de politicoasa pe care o foloseste, virusul ascunde o parte din datele criptate printre versete biblice. Utilizatorul primeste de la un prieten de pe Facebook sau Yahoo Messenger intrebarea: "As vrea sa postez aceste poze pe Facebook, e OK?".

Pentru si mai multa credibilitate, URL-urile ce urmeaza intrebarii apartin unor servicii de stocare precum Dropbox sau Fileswap, utilizate frecvent pentru distribuirea de fotografii si fisiere.

Odata accesate link-urile, virusul este executat pe sistem, unde creeaza un fisier cu un nume la intamplare si extensia "exe".

In procesul de instalare apare de asemenea o caseta cu urmatorul mesaj: "Aceasta aplicatie nu este compatibila cu versiunea de Windows pe care o folositi. Verificati informatiile de sistem ale calculatorului pentru a vedea daca aveti nevoie de o versiune x86 (32-bit) sau x64 (64-bit) a programului, iar apoi contactati furnizorul de software."

Pentru a te proteja, trebuie sa ai instalat un antivirus performant, actualizat la zi. Bitdefender blocheaza acest virus, insa mai putin de jumatate dintre solutiile de securitate listate de serviciul de scanare Virus Total fac asta.

In mai 2013, un virus similar a infectat mii de utilizatori de Facebook din intreaga lume. Virusul Dorkbot parea o imagine, dar era de fapt un fisier executabil capabil sa spioneze activitatea din browser si sa colecteze date personale.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#virus Facebook poze, #virus Yahoo Messenger, #virus poze, #virus Facebook Messenger , #hacker