Americanii vor sa preia controlul asupra Nokia si Ericsson pentru a face fata Huawei

Joi, 06 Februarie 2020, ora 20:37
9189 citiri
Americanii vor sa preia controlul asupra Nokia si Ericsson pentru a face fata Huawei
Foto: Arhiva Pixabay

SUA - eventual ajutate de aliatii lor - ar trebui sa aiba in vedere sa preia controlul asupra fabricantilor de echipamente de telecomunicatii Nokia si Ericsson pentru a stopa compania chineza Huawei in producerea tehnologiei 5G si pentru a reduce riscurile de spionaj, a declarat ministrul american al Justitiei, Bill Barr.

Pentru a raspunde ingrijorarilor de spionaj daca retelele 5G sunt construite cu tehnologie chineza, unii au propus ca SUA "sa preia controlul asupra companiilor finlandeza Nokia si suedeza Ericsson, fie direct, fie printr-un consortiu de intreprinderi private americane si aliate" si "cei mai apropiati aliati ai nostri si noi insine trebuie sa avem in vedere aceasta abordare in mod activ", a spus Barr intr-un colocviu la Washington, citat de AFP.

Washingtonul desfasoara o campanie activa - chiar agresiva - pentru a incerca sa-si convinga aliatii sa nu lase Huawei sa participe la construirea retelei 5G in tarile respective.

In pofida dezmintirilor repetate ale companiei chineze, lider in aceasta tehnologie care urmeaza sa revolutioneze telefonia mobila, Washingtonul sustine ca o tehnologie Huawei ar permite accesul serviciilor de informatii chineze la date sensibile care tranziteaza prin reteaua respectiva.

Americanii au suferit un esec odata cu autorizarea partiala acordata recent de Londra - unul dintre aliatii cei mai fideli ai SUA - pentru utilizarea tehnologiei Huawei la anumite parti ale viitoarei retele 5G a Regatului Unit.

Marea Britanie, avertizata in legatura cu riscurile folosirii tehnologiei Huawei in retelele 5G: Vor fura engros secrete de stat

"Daca China isi asigura dominatia asupra 5G, ea va fi capabila sa profite de noile oportunitati care se vor prezenta cu o foarte larga paleta de tehnologii emergente, ce vor depinde si vor fi legate intim de platforma 5G", a insistat Barr in cursul acestui colocviu consacrat riscurilor pe care le prezinta China pentru restul lumii.

Potrivit ministrului american, o dominatie a Chinei in acest sector ar da Beijingului mijloace de presiune fara precedent asupra tarilor care utilizeaza aceasta tehnologie.

"Puterea de care dispun astazi SUA cu sanctiunile economice ar fi foarte palida comparativ cu mijloacele de presiune fara precedent date Beijingului", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Huawei 5G SUA, #Huawei SUA preiau Nokia Ericsson , #huawei