China cere SUA sa ridice sanctiunile impuse Huawei, inaintea summit-ului G20

Vineri, 28 Iunie 2019, ora 09:08
4234 citiri
China cere SUA sa ridice sanctiunile impuse Huawei, inaintea summit-ului G20
Foto: Arhiva Pixabay

Statele Unite ar trebui sa ridice imediat sanctiunile impuse producatorului de echipamente de telecomunicatii Huawei, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului chinez al Comertului, cu doar doua zile inainte de intalnirea de sambata a presedintilor Donald Trump si Xi Jinping, la summit-ul G20 de la Tokyo.

China se opune controlului abuziv al exporturilor si cere Statelor Unite sa revina pe calea cooperarii, a declarat purtatorul de cuvant Gao Feng, transmite Reuters.

Trump a afirmat, miercuri, ca este posibil un acord comercial cu Xi, la summit-ul G20, dar este pregatit sa impuna tarife tuturor importurilor din China, daca dezacordul va persista.

Trump a sugerat ca Huawei ar trebui sa fie inclusa in acord.

Wall Street a relatat, citand oficiali chinezi, ca Xi a planificat sa ii prezinte lui Trump termenii sai pentru incheierea disputei comerciale, inclusiv pentru eliminarea interdictiei de vanzare a tehnologiei americane catre Huawei.

China mai doreste ca SUA sa elimine toate tarifele punitive si renuntarea la eforturile de a determina China sa se angajeze la achizitia mai multor bunuri americane decat convenisera initial cele doua parti.

Statele Unite au inclus Huawei pe o lista neagra de companii care nu pot cumpara produse americane, din motive de securitate. In consecinta, companiile americane nu isi pot vinde produsele catre Huawei fara acordul autoritatilor americane.

Huawei a negat ca produsele sale reprezinta un risc de securitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#China SUA sanctiuni Huawei , #huawei