Departamentul american al Justitiei a pus sub acuzare Huawei pentru furt de tehnologie

Marti, 29 Ianuarie 2019, ora 07:22
7344 citiri
Departamentul american al Justitiei a pus sub acuzare Huawei pentru furt de tehnologie
Foto: Arhiva Facebook/ Huawei Mobile

Statele Unite au anuntat, luni, o lunga lista de capete de acuzare impotriva responsabilei grupului Huawei aflate in centrul unei dispute diplomatico-judiciare, dar si a gigantului chinez din domeniul telecomunicatiilor, in doua dosare care risca sa creasca tensiunile dintre Washington si Beijing.

Departamentul american al Justitiei a dezvaluit 13 capete de acuzare, legate de incalcarea sanctiunilor americane impuse Iranului, impotriva grupului chinez si a directoarei sale financiare, Meng Wanzhou, arestata in Canada la cererea anchetatorilor americani.

In paralel, ministerul a inculpat doua filiale ale Huawei, in special pentru asociere cu infractori pentru a fura secrete industriale, si anume tehnologii celulare in detrimentul americanului T-Mobile.

In total, aceste doua filiale - Huawei Device Co., Ltd si Huawei Device Co. USA - sunt vizate de zece capete de acuzare, relateaza AFP.

"Aceste doua serii de inculpari dezvaluie actiunile rusinoase si persistente ale Huawei pentru a exploata companiile si institutiile financiare americane si pentru a ameninta concurenta mondiala libera si echitabila", a declarat directorul FBI, Christopher Wray.

Arestarea la inceputul lui decembrie la Vancouver a lui Meng Wanzhou a provocat tensiuni intre Statele Unite si Canada, pe de o parte, si China, pe de alta parte.

In libertate supravegheata, responsabila Huawei urmeaza sa apara in curand in fata unui judecator canadian in cadrul procedurii de extradare lansate de Statele Unite. Washingtonul a confirmat ca o cerere oficiala de extradare va fi prezentata inainte de termenul limita de la 30 ianuarie.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#SUA aacuzare companie Huawei, #scandal Huawei SUA acuzare , #huawei