Instagram anunta o noua facilitate destinata afacerilor - va fi ca o pagina de Facebook

Miercuri, 17 August 2016, ora 10:37
2440 citiri
Instagram anunta o noua facilitate destinata afacerilor - va fi ca o pagina de Facebook
Foto: Facebook/Instagram

Companiile care se promoveaza pe Instagram vor beneficia, de miercuri, de conturi de business, o forma speciala a profilurilor de utilizator care faciliteaza prezentarea unei firme si comunicarea cu clientii.

Anuntata inca din luna mai, noua facilitate va oferi brandurilor un layout distinct in cadrul retelei de socializare care se lauda cu peste 500 de milioane de utilizatori. Profilul de business de pe Instagram va fi corespondentul paginilor de Facebook.

Cel mai important element al unui profil de business va fi butonul de contact. Orice utilizator care acceseaza un profil de business va putea lua legatura cu reprezentantii companiei respective. Comunicarea se poate realiza, deocamdata, doar telefonic, prin SMS sau e-mail.

Instagram nu are o functie de chat interna, ci doar o optiune prin care pot fi trimise direct poze catre anumiti prieteni. Ciudat este ca nu exista o functie care sa faca legatura cu WhatsApp sau Facebook Messenger, alte produse ale companiei conduse de Mark Zuckerberg.

Afla cum cum sa-ti promovezi afacerea pe Instagram ca sa-ti "explodeze" vanzarile

Noile profiluri de business aduc si un set restrans de informatii despre audienta. Brandurile vor afla in acest fel mai multe despre cei care ii urmaresc, dobandind acces la date demografice si informatii legate de comportamentul utilizatorilor.

Pentru Facebook, noua facilitate inseamna o noua cale de monetizare. Companiile care au cont pe Instagram, odata cu trecerea la noile profiluri de business, vor putea plati pentru promovarea anumitor posturi. Ca si pe Facebook, posturile promovate pot fi targetate pentru o anumita categorie demografica.

Profilurile de business pentru Instagram au inceput sa fie disponibile de miercuri, fiind deja accesibile unora dintre companiile care activeaza in Europa, Asia si Orientul Mijlociu. Va fi, insa, o implementare lenta, care se va finaliza spre sfarsitul anului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Instagram cont business, #Instagram profil business, #companii profil business , #instagram