Unde pot accesa romanii Internetul 5G, la ce preturi si cu ce telefoane

Marti, 05 Noiembrie 2019, ora 13:55
14070 citiri
Unde pot accesa romanii Internetul 5G, la ce preturi si cu ce telefoane

Trei operatori telecom de pe piata din Romania, Orange, Vodafone si Digi Mobil, au lansat servicii 5G in mai multe orase.

Iata zonele acoperite de noua tehnologie, abonamentele disponibile si telefoanele care pot fi achizitionate alaturi de acestea.

Vodafone

Prima companie care a lansat servicii comerciale 5G in Romania a fost Vodafone.

Acestea sunt disponibile in zone din Bucuresti, Cluj-Napoca si Mamaia. Furnizorul de servicii de telecomunicatii ofera, in acest moment, doua abonamente 5G: Red Infinity 17 si Red Infinity 25.

Red Infinity 17 ofera internet nelimitat la viteza 5G, minute si SMS-uri nelimitate national si in roaming in Spatiul European, la care se adauga 1.000 de minute internationale de mobil.

Red Infinity 25 include aceleasi beneficii, dar ofera in plus minute nelimitate internationale, alaturi de 1 GB de trafic de internet si 100 de minute in roaming in afara Europei.

Vodafone are in portofoliu, momentan, un singur model de smartphone 5G. Xiaomi Mi Mix 3 este un telefon de ultima generatie care include display AMOLED cu diagonala de 6,4 inch, chipset Snapdragon 855 cu procesor octa-core, 6 GB memorie RAM, capacitate de stocare interna de 128 GB, camera principala duala si acumulator cu capacitate de 3.800 mAh.

Xiaomi Mi Mix 3 poate fi achizitionat alaturi de cele doua abonamente. Pentru Red Infinity 17, clientii trebuie sa dea un avans de 216 de euro pentru telefon si apoi sa plateasca o rata lunara de 25 de euro. Alaturi de Red Infinity 25, avansul pentru dispozitiv este de 96 de euro, iar rata lunara de 30 de euro.

Orange

Orange Romania a lansat servicii 5G, cu viteze de pana la 1,2 Gbps, in zone din Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi. Compania ofera un pachet special pentru cei care doresc acces la noul serviciu.

Acesta include acces la reteaua 5G, trafic de internet nelimitat, 9,33 GB in roaming SEE pe mobil, apeluri de voce si SMS-uri nelimitate national si in roaming SEE. La acestea se adauga acces la serviciul de muzica Deezer si la pachetul de TV mobil Family HD Go. Abonamentul costa 25 de euro pe luna.

La fel ca si Vodafone, Orange ofera un singur smartphone 5G in acest moment, modelul Samsung Galaxy S10 5G. Telefonul este disponibil in rate de 47 de euro pe luna.

Galaxy S10 5G dispune de un display AMOLED cu diagonala de 6,7 inchi, chipset Exynos 9820 cu procesor octa-core, 8 GB memorie RAM, capacitate de stocare interna de 256 GB, camera principala tripla si acumulator de 4.500 mAh.

Digi Mobil

Digi Mobil a lansat, de asemenea, servicii 5G, disponibile in zone din orasele Bucuresti, Constanta, Oradea, Cluj-Napoca si Iasi. Compania a anuntat ca instaleaza antene, in aceasta perioada, si in alte localitati: Brasov, Timisoara, Craiova, Sibiu, Sinaia, Busteni, Predeal si Poiana Brasov.

Digi Mobil nu a introdus noi abonamente dedicate vitezelor 5G, ci le va pastra pe cele existente, la aceleasi preturi. Toti cei care au un abonament de date Digi Mobil si un smartphone compatibil pot folosi reteaua 5G.

Compania ofera doua smartphone-uri 5G in acest moment: Xiaomi Mi Mix 3, prezentat mai sus, si Huawei Mate 20 X 5G.

Alaturi de Digi Mobil Optim Nelimitat, care costa 5 euro pe luna, modelul Xiaomi Mi Mix 3 poate fi achizitionat, in varianta cu capacitate de stocare interna de 128 GB, prin plata unui avans de 899 de lei la care se adauga apoi o rata lunara de 187 de lei.

Mate 20 X 5G are, pe scurt, ecran AMOLED cu diagonala de 7,2 inch, chipset HiSilicon Kirin 980 cu procesor octa-core, 8 GB memorie RAM, capacitate de stocare interna de 256 GB, camera principala tripla si acumulator cu capacitate de 4.200 mAh. Alaturi de abonamentul Digi Mobil Optim Nelimitat, smartphone-ul Huawei poate fi achizitionat dupa plata unui avans de 2.829 de lei si apoi achitarea unei rate de 289 de lei pe luna.

Retelele mobile de generatia a cincea, numite 5G, ofera viteze foarte mari de descarcare si incarcare a datelor. Potrivit analistilor, aceasta tehnologie va contribui cu 2.200 de miliarde de dolari la economia globala in urmatorii 15 ani.

Vezi si:

Citeste si:
„Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
„Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
PSD stabileşte miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va prelua portofoliul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...