Singapore va avea cea mai rapida fibra optica din lume

Marti, 15 Iunie 2010, ora 12:46
1595 citiri
Singapore va avea cea mai rapida fibra optica din lume
Foto: ndtv.com

Singapore va avea in curand, datorita dimensiunii reduse si a investitiile uriase in infrastructura, o fibra optica atat de rapida incat va permite transferarea datelor de pe un DVD in doar cateva secunde.

Noua retea de fibra optica va accelera dezvoltarea unor servicii precum online video si telefonia pe Internet, iar analistii preconizeaza ca sectorul de telecomunicatii va creste la 5,1 miliarde de dolari pana in 2014, de la 3,8 miliarde in 2009, scrie New York Times.

Investitia de 700 de milioane de dolari a guvernului din Singapore va ajuta micul oras-stat sa preia avantajul in cursa pentru cea mai mare viteza a Internetului din lume, o competitie condusa de mai multe state din Asia.

In timp ce in restul lumii, autoritatile dezbat problema investitiilor in infrastructura la Internet si incearca sa se hotarasca daca acestea trebuie facute de sectorul privat sau cel public, utilizatorii din Asia au deja acces la retele de cea mai mare viteza.

Japonia si Hong Kong se afla, in prezent, in fruntea tarilor cu cea mai buna infrastructura de Internet. Unele companii private din aceste tari ofera deja viteze de un gigabit pe secunda, cu mult peste cei 35 de megabiti pe secunda necesari pentru rularea unui clip in high definition.

Coreea de Sud a anuntat recent ca va oferi viteze de pana la un gigabit pe secunda in toate orasele importante ale tarii, pana in 2013.

Operatorul care construieste infrastructura a primit 750 de milioane de dolari singaporezi si trebuie sa dea in folosinta reteaua pana la sfarsitul anului 2012. Pana acum a intins fibra optica in 30% din cladirile din oras si intentioneaza sa termine 60% din ele pana la sfarsitul anului.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Singapore fibra optica, #Singapore investitii Internet, #Asia viteza internet , #internet fibra optica