10 obiceiuri de folosire a e-mail-ului care trimit mesajul gresit (I)

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 07:48
2841 citiri
10 obiceiuri de folosire a e-mail-ului care trimit mesajul gresit (I)
Foto: Arhiva

Folosirea e-mail-ului si a tuturor functiilor sale a ajuns sa fie o activitate comuna si de zi cu zi pentru majoritatea oamenilor. Folosirea lui la locul de munca a devenit chiar o necesitate. Nimeni nu mai trimite memo-uri, nu mai vezi secretare alergand de la un etaj la altul pentru a transmite o informatie sau mesaje extrem de importante cu ajutorul curierilor. Toate aceste actiuni s-au transferat pe platformelele diferitilor provideri de e-mail.

Odata cu folosirea e-mail-ului s-au creat obiceuri, sa le zicem mici "ticuri de e-mail", care, uneori, pot trimite mesajul gresit. Iata, mai jos, conform unui studiu facut de Forbes.com, care sunt cele mai uzuale comportamente folosite in transmiterea unui e-mail ce pot trimite mesajul gresit.

1. Subiectul abuziv

Intentia celui care foloseste, cu litere mari, anumite cuvinte precum "URGENT", "IMPORTANT" sau "CITESTE-MA" este aceea de a evidentia extrema importanta a mesajului transmis.

Insa, perceptia destinatarului poate fi total diferita. Acesta intelege ca expeditorul presupune ca mesajul sau este mult mai important decat orice alt email primit in acea zi. In acelasi timp, ajunge sa creada ca cel care i-a transmis e-mail-ul considera ca timpul destinatarului este prea putin important in comparatie cu functia expeditorului si cu mesajele transmise de el.

2. Totul cu litere mari

Intentia expeditorului este de a evidentia importanta mesajului transmis si de a se asigura ca cel care il primeste va intelege valoarea mesajului.

Perceptia, insa, este diferita, mai ales ca literele mari intr-un e-mail "tipa" la tine. Par foarte puternice, arogante si rautacioase, iar cel care primeste un astfel de e-mail ajunge sa fie extrem de agitat sau nervos. Acelasi lucru se aplica si la semnele de punctuatie: mai mult de un semn al exclamarii poate deveni exprimare violenta.

3. Sa raspunzi la intrebarea care nu iti era adresata

Cand un coleg, aflat in CC, raspunde la o intrebare adresata altui coleg, aflat in campul de destinatar principal, inainte ca acesta sa aiba sansa sa raspunda, tot ceea ce incearca poate insemna economisire de timp sau, pur si simplu, evidentierea faptului ca si el stie raspunsul.

Insa, modul in care tot acest comportament este perceput duce cu gandul la ceva asemanator cu o sala de clasa unde profesorul adreseaza elevului aflat la tabla o intrebare, iar colegul sau de banca raspunde inainte de a ridica mana si fara a-i fi solicitat acest lucru. La locul de munca, poate da impresia ca cel care a raspuns inainte incearca sa submineze autoritatea colegului sau, mai rau, sa ii ia functia.

4. Cererea constanta de "pune-ma in CC"

Cel care face asta isi doreste doar sa aiba controlul asupra oricarei actiuni ce are loc sub coordonarea sa. Nu vrea sa ii scape nimic ce ar putea crea haos, confuzie sau neintelegeri si care ar putea duce la rezultate dezastruoase.

Insa, perceptia celui caruia i se cere constant asta, poate insemna ca seful sau este obsedat de control si nu are deloc incredere in angajatii sai ca il tin la curent sau ca se descurca singuri. In plus, angajatii ajung sa se intrebe ce sens a mai avut angajarea lor, daca absolut totul trebuie citit si transmis cu seful in CC. Pe langa asta, un CC exgerat si constant la toate mesajele poate insemna si neincrederea in angajat in fata tuturor celorlalti, de aici subminarea oricarei autoritati ar avea-o acesta.

5. Sa rescrii e-mail-ul unui coleg

Intentia celui care a ajuns sa rescrie mesajul este aceea de a se asigura ca acesta a fost bine inteles si ca cei de mai sus vor vedea si primi un document curat, fara nici o greseala gramaticala si cu mesajul bine structurat.

Dar a face asta nu este deloc indicat. Este neplacut atat pentru coleg, cat si pentru cel caruia i-a fost adresat mesajul sa il faci de rusine pe expeditor in public.

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#email, #folosire gresita email, #mesaj, #Internet , #internet
Comentarii
Poza Helmut
Helmut
rank 2
vad doar 5 si nu exista link catre un articol care sa aibe 10...