Ziare.com

37% din internauti sunt influentati de publicitatea online fara sa dea click

Marti, 24 August 2010, ora 19:45

   

37% din internauti sunt influentati de publicitatea online fara sa dea click
Nu mai putin de 37% din utilizatorii de Internet sunt influentati de publicitatea online fara sa dea click, arata un studiu al IAB Romania si eResearch Corp, derulat in perioada iunie-iulie 2010.

Studiul arata ca in urma vizionarii unei reclame online, 37% din utilizatori se informeaza in vederea cumpararii, iar 29,9% raspandesc mai departe mesaje legate de brand, produs sau serviciu.

In acelasi timp, 15% din respondenti declara ca au cumparat produsul advertizat in urma vizionarii unei reclame online. Cei care cauta ulterior mai multe informatii online l-au cumparat in proportie de 28,7%, cifra comparabila cu proportia celor care l-au cumparat in urma unui click pe banner (30%).

Tot in studiul IAB se arata ca 72% din utilizatorii sondati completeaza cu ajutorul Internetului informatiile despre branduri, produse sau servicii primite din alte medii si au o intentie mult mai puternica de a achizitiona produsul(37,6% au raspuns ca au cumparat produse in urma cautarii pe internet, ca urmare a unei informari din alte medii).

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Probabilitatea de a cumpara un produs dupa ce s-au informat suplimentar prin intermediul Internetului creste pentru cei care au cautat ce spun bloggerii despre produs/companie(45,4%) si in cazul celor care au cautat pe forumuri sau retele sociale mai multe informatii despre produs(44,2%).

Intrebati daca dau click pe reclama pe care si-au amintit-o cel mai bine, 31% au raspuns "Da, pentru a urma link-ul", in timp ce un procent apropiat, 26%, au raspuns "Da, pentru a inchide reclama". In acelasi timp, reclamele catalogate ca "sacaitoare" au obtinut cele mai mici punctaje la fiecare din efectele publicitatii online analizate in studiu.

Studiul VIU arata ca publicitatea online are efecte dincolo de actiunea directa si imediata a utilizatorului (click), ca aceste comportamente amplifica intentia de cumparare, ca internetul amplifica intentia de cumparare a celor care il folosesc pentru a completa informatiile primite din alte medii.

"Proportia utilizatorilor care fac alte actiuni fara sa dea click este, conform studiului VIU, aproape egala cu a celor care dau click pe banner, ceea ce arata ca aceste efecte nu pot fi ignorate", a declarat Ionut Oprea, director executiv IAB Romania.

"Internetul este de departe mediul de comunicare cel mai legat de decizia de cumparare si de cautarea de informatii in vederea cumpararii. Modul in care insa companiile pun la dispozitie informatii despre produsele lor determina reactii diferite. Studiul demonstreaza ca actiunile excesive si intruzive sunt cele mai lipsite de eficienta si cele mai deranjante pentru consumatori" a spus Sorel Radu, Managing Partner eResearch Corp.

IAB Romania si eResearch Corp au derulat studiul VIU pe 52 de site-uri ale companiilor membre IAB Romania care au participat la studiu, esantionul rezultat fiind de 10.647 persoane.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1023 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Probabilitatea de a cumpara un produs dupa ce s-au informat suplimentar prin intermediul Internetului creste..."

Vajnicii cercetatori confunda cauza cu efectul.

Cei care se intereseaza pe internet de un anumit produs au luat deja decizia de a face achizitia, mai ramane doar sa aleaga din multitudinea de optiuni pe cea mai convenabila. Nu reclamele ii determina sa cumpere un produs, ci decizia de a cumpara un produs ii determina sa urmareasca anumite reclame. Nu zic, exista numeroase exceptii.

Eu cand m-am uitat pe net dupa laptopuri deja eram hotarat sa-mi cumpar unul, am cotrobait pe net doar ca sa ma lamuresc care sunt care sunt standardele tehnice ale momentului. Dupa care am umblat prin magazine sa vad ce exista disponibil si am ales cateva modele. M-am intors pe net sa vad ce zice lumea despre modelele respective, apoi m-am reintors in magazin si am luat ce mi-a convenit.

 

Napoleon a spus:toate femeile sunt ...si 37% nu sunt..

Restul de 63% nu recunosc decit in proportie de 1:384.
82,34% femei sunt de acord cu folosirea condomul,conform indicatiunilor de pe Internet pentru ca are gust de banane,cirese,pere etc
Asta e cu sondajele facute unde(nu)trbuie.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor