Apare laptopul de 75 dolari

Joi, 22 Mai 2008, ora 07:14
3340 citiri
Apare laptopul de 75 dolari

Proiectul nonprofit One Laptop Per Child (OLPC) a prezentat primele imagini ale urmatorului model de laptop cu touchscreen, numit XO-2, anunta Romania libera de joi.

Fondatorul si presedintele OLPC, Nicholas Negroponte, a declarat ca laptopul se afla in curs de dezvoltare si va costa 75 de dolari. Acest lucru va putea fi insa confirmat abia din 2010, cand se estimeaza ca va iesi pe piata.

Prima versiune ce a fost initial cunoscuta drept "laptopul de 100 de dolari", datorita pretului anuntat de Negroponte, a fost in cele din urma lansata la un pret de 188 dolari. Cu toate acestea, Negroponte afirma ca pretul versiunii urmatoare va fi de 75 dolari.

Laptopul este de dimensiuni reduse, de doua ori mai mic decat produsul initial, si nu va mai avea tastatura, ci un ecran touchscreen dual, pe ambele jumatati.

Mai mult este e-book decat laptop, device-ul va putea fi folosit ca un notebook, cu o tastatura virtuala senzitiva, ca un e-book, in pozitie verticala, cu o pagina in stanga si una in dreapta, sau un tablet atunci cand este deschis la maximum, cele 2 ecrane formand o suprafata touchscreen continua.

De mentionat este faptul ca va folosi aceleasi ecrane cu mod dual si la lumina zilei si va avea un consum de putere de doar 1 watt. "XO-2 va fi lansat prima oara ca un reader e-book, cu o capacitate de stocare a peste 500 de carti in format electronic", a declarat Negroponte.

"In prezent, tari ca Brazilia si China cheltuiesc 19 dolari pe elev/pe an pentru carti. Aceste tari ar trebui sa se decida usor sa investeasca in XO-2, la pretul de 75 de dolari", a mai spus Negroponte. El a precizat ca trebuie totusi sa avem in vedere faptul ca XO-2 este mai mult decat o carte electronica, dispunand si de toate functionalitatile unui laptop.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000
Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000
Procesoarele AMD Ryzen 9000 "Granite Ridge" Zen 5, așteptate să fie lansate la Computex 2024, promit o revoluție în performanța desktopurilor, potrivit ultimelor rapoarte. Unul dintre cele...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#laptop, #OLPC, #Negroponte, #lansare, #pret , #internet