Blue Army, enigmatica armata digitala a Chinei

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 00:11
5583 citiri
Blue Army, enigmatica armata digitala a Chinei
Foto: Webnews

Etichetata cu numele de Blue Army, existenta unui nucleu care actioneaza precum o armata digitala in China a fost confirmata in mod indirect de un purtator de cuvant al Guvernului de la Beijing.

Transformand mouse-uri si tastaturi in adevarate arme informatice, un grup de circa 30 de persoane selectionate cu mare atentie din randurile celor mai stralucite minti ale Chinei activeaza in cadrul unui "sistem de protectie impotriva atacurilor externe", relateaza Webnews.

Cadre armate, studenti si cetateni simpli au fost implicati astfel deopotriva intr-un proiect guvernamental avand drept scop asigurarea unei mai bune sigurante a infrastructurii informatice chineze.

Xu Guangyu, unul dintre oamenii de stiinta apropiati nucleului Blue Army, justifica existenta acestuia afirmand ca "Internetul este fara frontiere si nu putem sti ce tara sau ce organizatie va fi inamica noastra si ne va ataca. Obiectivul Blue Army este autoapararea. Nu vom lansa niciodata un atac indreptat impotriva cuiva".

In ciuda asigurarilor avansate de autoritatile chineze, guverne din intreaga lume isi declara rezerva in acest sens, considerand ca in realitate marturisirea existentei Blue Army reprezinta o posibila confirmare a originii numeroaselor atacuri informatice anonime.

Crearea unui astfel de nucleu este un semnal ca Internetul nu reprezinta doar un canal de comunicare, ci se poate transforma cu usurinta intr-un instrument vital in anumite situatii, precum cele conflictuale dintre diferite state.

Teama de un atac informatic este de multe ori superioara celei reprezentate de amenintarea unei invazii din partea armatelor straine, aducand in prim-plan chestiunea sigurantei retelelor informatice la nivel mondial, subliniaza sursa.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Blue Army nucleul informatic, #China detine armata digitala , #internet