Ce putem face impotriva agresarii online a copiilor?

Miercuri, 13 August 2008, ora 17:54

   

Ce putem face impotriva agresarii online a copiilor?
Pe masura ce varsta medie a utilizatorului de internet scade, ca urmare a faptului ca din ce in ce mai multi copii navigheaza frecvent in mediul online, apar noi amenintari online la adresa minorilor.

Acest tip de amenintare a primit numele de cyberbullying (cyber-huliganism), termen care, pe Shine.yahoo.com este definit drept agresarea, amenintare sau umilirea unui copil prin intermediul tehnologiei. Acest lucru se poate intampla prin intermediul mailului, prin mesaje text sau prin pesajele instant.

Dar se poate intampla si in medii online mai complexe: in comunitatile online, pe bloguri, pe site-uri cu continut video sau chiar in jocuri.

Conform iSAFE, o organizatie care se ocupa cu educarea comportamentului online al elevilor, cyberbullies pot afecta victimele intr-o masura mult mai mare decat agresiunea traditionala dat fiind anonimatul care protejaza agresorul.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Pe shine.yahoo.com sunt oferite si o serie de sfaturi pentru parintii ai caror copii sunt agresati online dar si sfaturi pentru prevenirea acestui lucru.

Astfel, pentru a preveni o astfel de agresiune:

Explicati copilului ca parola contului sau este privata si nu trebuie spusa altora.

Explicati copilului ce este intimitatea online si de ce nu ar trebui sa dea informatii personale pe forumuri publice (numere de telefon, adrese etc).

Explicati copilului ca nu trebuie sa raspunda la mesaje atunci cand se afla intr-o dispozitie agresiva sau furioasa. O pauza de calmare poate reduce considerabil comportamentul agresiv in mediul online.

Incurajati-va copilul sa va anunte imediat ce este agresat

In cazul in care agresiunea s-a intamplat:

Pastrati mesajele pentru a va servi drept probe. Blocati alte mesaje de la aceeasi sursa. Nu luati legatura cu agresorul.

Daca are legatura cu scoala, anuntati si persoanele responsabile de la scoala.

Daca amenintarea vizeaza integritatea fizica a copilului, anuntati imediat autoritatile.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de1751 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor