Cele mai mari 10 esecuri tehnologice ale ultimului deceniu

Sambata, 26 Decembrie 2009, ora 12:06
4728 citiri
Cele mai mari 10 esecuri tehnologice ale ultimului deceniu
Foto: CNet

Exista mereu acele produse sau evenimente despre care se vorbeste extrem de mult, se comenteaza si li se fac reclame de milioane de dolari, dar care, dupa doar cativa ani sau mai putin, dispar si nimeni nu mai aude nimic despre ele.

Iata cele mai rasunatoare esecuri tehnologice din ultimii zece ani, potrivit Cnet:

1. Dreamcast (1998 - 2001)

Consolele de jocuri video reprezinta o afacere mai valoroasa decat cea a filmelor, in prezent. Insa consola Dreamcast, lansata in 1998, nu a reusit sa faca fata concurentilor mai puternici (Nintendo, PlayStation, Xbox), desi a fost multa zarva in jurul sau. In Statele Unite, nu se mai vinde din 2001, iar in Japonia, din 2006.

2. Recorederul DVD separat (1999 - ?)

Multi au crezut ca un recorder DVD va avea succes cel putin la fel de mare precum videorecorderul. Insa nu a functionat conform planului. In primul rand, interfata sa a fost intotdeauna greoaie. Apoi, odata cu aparitia aparatelor DVR sau Tivo, care inregistreaza orice pe un hard, mult mai simplu, nevoia pentru asemenea dispozitive a cam disparut. Ramane de vazut cat va mai ramane pe piata...

3. Sony Aibo (1999 - 2006)

Catelusul electronic Aibo a fost un gadget revolutionar de la Sony, insa mult prea scump, prin urmare cu prea putini clienti.

4. DVD-Audio/SACD (2000 - ?)

Cele doua formate audio au dus un razboi fara castigator, deoarece nimanui nu i-a pasat cine a castigat. La inceputuri, sperantele pentru cele doua formate audio high-fidelity erau mari, insa, desi sunt inca in productie, foarte putini iubitori de muzica le cumpara.

5. Modo (2000 - 2000)

Prea putini au auzit de Modo, dezvoltat de Scout Electromedia, insa Modo era un dispozitiv pentru retele de socializare, inainte ca retelele de socializare sa existe. Modo folosea o retea pentru a oferi informatii despre restaurante, baruri, programul la cinematografe etc. New York Times l-a laudat indelung, iar reclamele au impanzit marile orase, insa a fost in vanzare doar o singura zi. Criza dot.com i-a pus capat.

6. 3Com Ergo Audrey (2000 - 2001)

Numit dupa Audrey Hepburn, aparatul se putea conecta la Internet, reda fisiere audio - video si se putea sincroniza cu dispozitivele Palm. Planificat drept un prim produs dintr-o gama extinsa Ergo, dispozitivul a cazut si el prada prabusirii pietei dot.com, in 2001.

7. Apple Power Mac G4 Cube (2000 - 2001)

Unul dintre putinele esecuri Apple din ultimul deceniu, G4 Cube a fost scos din productie la doar un an de la lansare. Era un computer desktop superb, insa exorbitant de scump si ciudat (de exemplu, nu accepta placile video standard), prin urmare, nu si-a gasit clienti.

8. Tablet PC (2001 - ?)

Lansat in 2001, PC-ul Tablet, ce integreaza un ecran tactil, pe langa tastatura normala, a ramas un produs de nisa pana acum, desi dispozitivele au devenit performante si au un design atragator. Potrivit zvonurilor, Apple va lansa un astfel de calculator in 2010.

9. Discul DataPlay (2001 - 2001)

Avea dimensiunea unei monede si putea retine pana 500 MB de informatii. A castigat premiul pentru cel mai bun produs la CES (cel mai mare targ IT din lume), in 2001, insa nu a ajuns niciodata pe piata, in ciuda reclamei care i s-a facut.

Radio prin satelit (2001 - ?)

Radio XM a fost lansat in 2001, iar Siriu un an mai tarziu. Conceptul era extraordinar, insa modelul de busiess suspect: cati oameni ar fi fost dispusi sa plateasca pentru radio, dupa ce l-au primit gratis intotdeauna? Cele doua companii au fuzionat anul trecut, insa nu prea are sanse de supravietuire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#esecuri tehnologice, #Tablet PC, #radio satelit, #recorder DVD , #internet