Ziare.com

Cele mai mari site-uri din lume. Locul 1 nu este ocupat de Google, YouTube sau Yahoo

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 18:10

   

Cele mai mari site-uri din lume. Locul 1 nu este ocupat de Google, YouTube sau Yahoo
Potrivit ComScore, care a furnizat datele privind cele mai populare site-uri din lume, in topul primelor 20 de platforme de Internet se afla 5 din China, dar si marile firme precum Google, Microsoft, Apple sau Facebook.

Google nu este cel mai mare site din lume, el fiind intrecut de Facebook, reteaua de socializare care are 836,7 milioane de vizitatori unici, potrivit Business Insider.

Pe prima pozitie a topului celor mai importante site-uri din lume se gaseste Facebook.com, platforma sociala care a fost lansata de actualul CEO al companiei, Mark Zuckenberg, atunci cand era student la Harvard.

Site-ul a fost deschis initial doar pentru studentii de la Harvard, dar mai tarziu s-a extins si a cuprins si alte universitati. Acum, Facebook a depasit 1 miliard de utilizatori.

Pe locul 2 se afla Google.com care are 782,8 milioane de vizitatorti unici. Google a intrat pe piata motoarelor de cautare de pe Internet la sfarsitul anilor '90, dar a avansat rapid in preferintele utilizatorilor. Acum, are mai multe tipuri de produse printre care Gmail, Google Maps si Google+.

YouTube.com se afla pe pozitia a treia a topului. Site-ul care are 721,9 milioane de vizitatori unici este o platforma pentru upload, sharing si vizionare a videoclipurilor.

Pe treapta a patra a clasamentului este Yahoo.com, cu 469,9 milioane de vizitatori unici. Este un motor de cautare, o platforma prin care utilizatorii se conecteaza pentru a accesa serviciile Yahoo.

Yahoo este unul dintre cele mai originale portaluri web din anii '90, ce cuprinde stiri din diverse domenii, dar si un serviciu de e-mail.

Pe locul 5 se gaseste Wikipedia.org ce are 469,6 milioane de vizitatori unici. Acesta cuprinde o platforma enciclopedica gratuita.

In topul primelor 20 de site-uri, sunt si 5 platforme din China, QQ (locul 7), Baidu (9), Taobao (13), Sohu (16) si Sina (19).

Va prezentam mai jos topul integral al celor mai bune site-uri din lume.

1.Facebook
2.Google
3.YouTube
4.Yahoo
5.Wikipedia
6.Live
7.QQ
8.Microsoft
9.Baidu
10.MSN
11.Blogger
12.Ask
13.Taobao
14.Twitter
15.Bing
16.Sohu
17.Apple
18.WordPress
19.Sina
20.Amazon

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5773 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un articol bun. In fine o traducere...

Microsoft=8, Apple=17. Fata de buc=1 Asta este! Motzirlanimea trece intotdeauna in fata. Chiar ma intrebam unde sa public fotografia cu ultimele vome alcoolice din Ferentari! Sa nu imi vorbiti de social, ca va raspund urit...

 

practic americani au tot

restul pamintului nu exista.

Ascensiunea Facebook, Google a lasat in urma Microsoft

Este uimitor saltul celor doua companii, Facebook si Google, care au lasat in urma Microsoft. Cine s-ar fi asteptat acum 5-6 ani?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor