Criza financiara actuala, subiect de filmulete online

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 10:29
2180 citiri
Criza financiara actuala, subiect de filmulete online

Criza financiara din Statele Unite, care afecteaza la nivel global investitiile, reprezinta sursa de inspiratie pentru un film de 40 de minute postat pe Internet.

Site-ul pe care este postata inregistrarea se intituleaza sugestiv "Criza sistemelor de creditare", informeaza The Independent. El prezinta, pe langa cateva editoriale, si doua episoade ale unui serial ce poate fi descarcat gratuit si care prezinta o companie aflata in mijlocul crizei financiare actuale.

Realizatorii filmului au spus ca scenariul reprezinta situatia bizara in care se afla investitorii actuali. "Este de fapt o reflectare a realitatii actuale. Despre calitatea vietii data de cresterea economica virtuala si acumularea de profit", au spus ironic realizatorii.

Filmul incepe cu cei cinci angajati ai unei companii care discuta, in cadrul unei intalniri in afara biroului, despre modalitatile in care ar putea avea acces la un credit. De aici incepe un adevarat tavalug al scenariilor, predictiilor si problemelor de care se vor lovi. Cand toate temerile lor par a deveni realitate, imaginea predictiilor devine una apocaliptica.

Scenariul a fost scris de Melanie Gilligan, un artist londonez de 29 de ani, cunoscuta in Capitala Marii Britanii pentru spectacolele sale de anul trecut. Proiectul care s-a materializat intr-un serial pe internet a fost inceput in urma cu sase luni, iar Gilligan a lucrat la el alaturi de economisti, jurnalisti si cetateni simpli care au spus modul in care criza financiara ii afecteaza.

Artistul crede ca atat productia ei cat si altele care vor urma reflecta realitatea si ajuta la o mai buna intelegere a crizei globale financiare. "Cat mai multe productii de acest gen ne ajuta sa intelegem situatia in care ne aflam", a spus Gilligan.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#criza financiara, #Film, #online, #scenarist, #Melanie Gilligan , #internet