Cum poti prelungi viata bateriei unui smartphone

Sambata, 03 Aprilie 2010, ora 18:19
4419 citiri
Cum poti prelungi viata bateriei unui smartphone
Foto: Ngonlinenews

Daca v-ati cumparat recent un smartphone, pe langa faptul ca sunteti deosebit de incantat de ceea ce poate sa faca un Blackberry, iPhone sau orice alt telefon de acest tip, ati fost surprins de cat de putin dureaza bateria, in comparatie cu telefoanele mai vechi.

In mod normal, bateria unui telefon standard dureaza cel putin trei zile, insa, in cazul unui telefon inteligent, veti fi nevoit sa o incarcati in fiecare zi.

Vestea buna, totusi, este ca exista metode pentru a prelungi viata bateriei, pentru a nu fi nevoit sa depindeti mereu de o priza.

Iata cateva lucruri pe care le puteti face, potrivit specialistilor de la The New York Times:

Pastrati ecranul mai intunecat

Cu cat este mai luminat ecranul, cu atat va veti consuma mai repede bateria. Daca sunteti intr-o incapere mai intunecata, ajustati-va si luminozitatea ecranului. Daca dispozitivul are functie de detectie a luminii din camera si isi poate ajusta automat nivelul, folositi acest lucru.

Pe acelasi principiu, daca ascultati muzica folosind acest dispozitiv, incercati sa dati volumul mai incet.

Nu cautati conexiuni la Internet

Unul din marele avantaje ale smartphone-urilor este ca va puteti conecta la Internet prin Wi-Fi sau la alte dispozitive prin bluetooth. Totusi, cand nu folositi Internetul, inchideti aceste aplicatii. In caz contrar, telefonul va continua sa caute retele wireless, consumand bateria.

Inchideti telefonul daca nu aveti acces la retea

Telefoanele inteligenta cauta, in continuu, semnalul retelelor mobile. Daca sunteti intr-o zona cu semnal slab sau fara acces de nici un fel, inchideti telefonul. Daca nu faceti acest lucru, telefonul se va "chinui" si mai tare sa gaseasca, totusi, o retea, ceea ce foloseste foarte multa energie.

Verificati-va e-mail-ul manual

Telefoanele de tip smartphone pot verifica automat e-mail-urile si mesajele instantanee, lucru ce epuizeaza bateria. Pentru a evita acest lucru, dezactivati optiunea automata si verificati manual mesajele, cand aveti timp.

Inchideti toate optiunile

Cel mai eficient mod de a economisi bateria este sa puneti telefonul in "mod avion". Astfel, mai sunt disponibile doar functiile de redare media si agenda si nu veti mai putea primi e-mail-uri sau telefoane. In acest mod, bateria unui iPhone, de exemplu, poate dura chiar si o saptamana.

Dezactivati animatiile

Animatiile, desi arata bine, sunt mari consumatoare de energie. Cel mai bine este sa nu le activati.

Folositi aplicatiile de monitorizare a nivelului bateriei

Exista mai multe aplicatii pentru telefoanele mobile, care pot monitoriza bateria si sa inchida diverse functii, pentru a eficientiza folosirea energiei.

BatteryGo si myBatteryLife, pentru iPhone, indica utilizatorilor pentru cate minute de convorbire, redare audio-video sau navigare pe Internet le va ajunge bateria, de exemplu.

Best BatterySaver va permite utilizatorilor de telefoane cu sistem de operare Symbian (inclusiv Nokia si Sony Ericsson) sa creeze un profil special pentru economisirea energiei bateriei.

Constientizati faptul ca bateria nu poate dura la nesfarsit

Spre deosebire de bateriile vechi, cele lithium-ion nu sufera pierderi pe parcursul vietii si le puteti incarca oricand, fie ca sunt sau nu descarcate complet.

Totusi, chiar si acestea pot suporta un numar de cicluri de incarcari/decarcari cuprins intre 300 si 500 de ori. Astfel, spre sfarsitul vietii, bateria va avea nevoie de incarcari si mai dese, acesta fiind semnalul clar ca trebuie schimbata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#prelungire viata baterie smartphone, #baterie lithium ion, #baterie telefoane inteligente , #internet