Ziare.com

Emoticonul implineste 26 de ani :-)

Vineri, 19 Septembrie 2008, ora 13:10

   

Emoticonul implineste 26 de ani :-)
In 1982, pe 19 septembrie, la ora 11.44 Scott Fahlman posta urmatorul mesaj in jurnalul departamentul de computere al Universitatii Carnegie Mellon:

"19-Sep-82 11:44 Scott E Fahlman: -)
From: Scott E Fahlman
I propose that the following character sequence for joke markers:
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

:-)

Read it sideways. Actually, it is probably more economical to mark things that are NOT jokes, given current trends. For this, use:
:-("

Acesta avea sa fie certificatul oficial de nastere a emoticon-urilor ( "emoticon" - cuvant compus din "emotion" si "icon" ) atat de raspnadite astazi, in baza acestora construindu-se ulterior o intreaga varietate.

Fahlman a povestit ulterior ca ideea i-a venit urmarind discutii lungi postate de oameni pe internet si generate de faptul ca acestia nu puteau distinge, doar in virtutea textului, daca un mesaj era serios sau doar o gluma, conform Wired.

Pentru a rezolva aceste neintelegeri, Fahlman a sugerat utilizarea simbolurilor adecvate pentru postari umoristice sau serioase.

Mesajul citat mai sus a fost pierdut pentru 20 de ani fiind recuperat intr-un final de pe o caseta de backup, fapt care a confirmat pretentiile sale de a fi la originea utilizarii emoticonurilor pe internet.

Stefan Brandusescu

Citeste mai multe despre emoticon fahlman inventie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2583 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

:o)

:o)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor