Ziare.com

Internet wireless gratuit in Piata Sfatului din Brasov

Marti, 04 August 2009, ora 23:26

   

Internet wireless gratuit in Piata Sfatului din Brasov
Orice persoana care detine un laptop sau un telefon Wi-Fi poate avea acces gratuit la Internet daca se va afla in Piata Sfatului din municipiul Brasov, in zona fiind montata marti o antena de internet, in cadrul unui proiect finantat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Secretarul de stat din cadrul MCSI Marius Fecioru a anuntat, marti, ca Brasovul este al doilea oras din Romania, dupa Bucuresti, unde au fost montate astfel de antene, proiectul incluzand montarea, pana la sfarsitul acestei luni, a altor doua antene: una la Predeal si alta in zona parcului "N.Titulescu" din Brasov.

Raza pe care emit aceste antene este de la 200 pana la 1.000 de metri, astfel ca in Piata Sfatului accesul la Internet va fi liber de la orice banca pe care se pot aseza potentialii utilizatori. Antena suporta 50 de conexiuni concomitent si viteza de transfer este de 2 MB/secunda.

Ministerul Comunicatiilor intentioneaza sa monteze astfel de antene in cel putin 350 de locatii din intreaga tara, in prima etapa a programului urmand sa fie montate 30 de hotspot-uri, costul acestora fiind de 150.000 de euro.
Sursa: rNews

Articol citit de 5464 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor