Internetul, folosit de o treime din populatia Chinei

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 13:35
1924 citiri
Internetul, folosit de o treime din populatia Chinei
Foto: cameraphonesplaza.com

Mai mult de o treime din populatia Chinei are acces la Internet, potrivit ultimelor date furnizate de China Internet Network Information Center.

In China exista 457 de milioane de utilizatori de Internet. Ca numar de internauti, aceasta tara depaseste o data si jumatate populatia totala a Statelor Unite (aproximativ 300 de milioane).

Anul 2010 a adus o crestere uriasa a numarului de persoane cu acces la Internet, cu 20% mai mult, comparativ cu anul precedent, adica 73,3 milioane mai multi chinezi pe Internet, informeaza Big News Network.

Potrivit datelor oficiale, 34,3% din populatia totala a Chinei (1,34 miliarde) utilizeaza Internetul.

Timpul mediu saptamanal petrecut online este de 18,3 ore, pentru fiecare internaut chinez, dupa ce imbunatatirea infrastructurii rurale a dat un impuls Internetului si in cele mai izolate regiuni ale tarii.

Partea care i-a uimit pe analisti a fost cresterea enorma a utilizarii Internetului in scopuri comerciale, pentru cumparaturi. Acest sector a inregistrat o crestere cu 45,8%.

"Sectoarele traditionale au sustinut raspandirea Internetului in ultimii 10 ani, iar in urmatorii 10 ani Internetul va alimenta chiar aceste sectoare traditionale", este de parere Lu Benfu, expert la Scoala de Management a Academiei Chineze de Stiinte.

Aproximativ 66,2% din utilizatorii de Internet, sau 303 milioane persoane, se folosesc de telefonul mobil pentru a naviga online - o crestere cu 5,4% comparativ cu anul precedent, mai informeaza raportul.

45,7% din internautii chinezi acceseaza Internetul prin intermediul laptopurilor.

Descarca instrumentul care asigura protectia copilului pe Internet, ControlInternet.ro.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#China internet, #utilizatori internet China, #online laptop , #internet