Jocurile de noroc online cuceresc Europa

Joi, 24 Martie 2011, ora 22:17
4983 citiri
Jocurile de noroc online cuceresc Europa
Foto: Arhiva

Fenomenul jocurilor de noroc online este in crestere rapida, depasind cu 6 miliarde de euro veniturile anuale din 2008, suma care s-ar putea dubla pana in 2013, conform Comisiei Europene.

Datele au fost publicate in cadrul consfatuirii publice a Comisiei Europene, de miercuri, avand scopul de a aduna informatii privind evolutia rapida a acestui fenomen, cum ar fi organizarea de servicii de jocuri de noroc online si monitorizarea respectarii aplicarii legislatiei, protectia consumatorilor si alte aspecte, relateaza helpconsumatori.it.

"Pentru a garanta asigurarea dreptului si a protectiei efective a cetatenilor UE in acest sector fara frontiere, este important sa se evalueze procedeul prin care modele diferite pot sa coexiste in interiorul pietei", se precizeaza intr-o nota a CE.

In prezent, cadrul juridic variaza foarte mult de la un stat la altul, cu diferente in ceea ce priveste acordarea de licente, modul de plata, lupta impotriva fraudei, existand state care controleaza strict desfasurarea jocurile de noroc, in timp ce altele acorda libertate deplina in acest sens.

Acesta initiativa asteapta raspunsuri din partea tuturor tarilor apartinand UE, pana la data de 31 iulie 2011, toate datele colectate fiind analizate din toate punctele de vedere.

Se va pune accentul pe garantia tutelarii minorilor sau a grupurilor vulnerabile, prin utilizarea celor mai eficiente sisteme de identificare atat a clientului cat si a operatiunilor de deschidere a contului fiecaruia si efectuarea platilor.

"S-a estimat ca, in lume, pentru fiecare site cu jocuri de noroc online cu licenta, corespund mai mult de alte cinci care ofera poker si pariuri sportive online fara licenta", afirma Comisia Europeana.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#poker online, #poker internet, #jocuri noroc internet , #internet