Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Libertatea Internetului din Romania este in pericol, dupa semnarea unui acord

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 20:12
7872 citiri
Libertatea Internetului din Romania este in pericol, dupa semnarea unui acord
Foto: athenelive.com

Libertatea Internetului din Romania este in pericol, dupa ce tara noastra a semnat Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA).

ACTA, care reprezinta Acordul Comercial Impotriva Pirateriei, a fost semnat de Uniunea Europeana si de statele membre, joi, la Ministerul Afacerilor Externe din Japonia, potrivit MOFA, un site al Ministerului nipon al Afacerilor Externe.

La eveniment au participat reprezentanti ai Uniunii Europene, dar si ai 22 de state membre, care au semnat acordul. Printre tarile care au semnat ACTA se numara si Romania.

Singurele state din UE care nu au avut reprezentanti care sa ia parte la ceremonie sunt Cipru, Estonia, Germania, Olanda si Slovenia. Aceste tari sunt asteptate sa semneze si ele ACTA.

Totodata, viceministrul Afacerilor Externe, Joe Nakano, a participat la ceremonie din partea Japoniei, tara care a demarat initiativa acestui acord.

In plus, Australia, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore si Statele Unite ale Americii au semnat ACTA inca de pe 1 octombrie 2011.

Joe Nakano si-a exprimat increderea ca semnarea acestui acord ar urma sa creeze o mai buna colaborare internationala privind lupta impotriva pirateriei pe Internet. Totodata, Nakano a precizat ca Japonia intentioneaza sa coopereze cu UE si cu alti semnatari ai ACTA, pentru a convinge si alte state, in acest scop.

Tratatul ACTA se refera la o mai buna combatere a pirateriei pe Internet si la o mai buna protejare a proprietatii intelectuale. El este conceput impotriva incalcarii drepturilor de autor, iar aplicarea lui ar putea sa aiba consecinte mai grave decat incalcarile SOPA si PIPA.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#ACTA, #Internet Romania, #piraterie Internet, #libertatea Internetului , #internet