Ziare.com

Moment de referinta in istoria Internetului: Cum se citeau online ziarele in 1981 (Video)

Luni, 03 Februarie 2014, ora 09:05

   

Moment de referinta in istoria Internetului: Cum se citeau online ziarele in 1981 (Video)
"Imaginati-va, daca vreti, ca serviti cafeaua de dimineata si porniti calculatorul pentru a citi ziarul."

Asa incepea un buletin de stiri din 1981, difuzat de un post de televiziune din San Francisco. Intr-un reportaj special, Steve Newman relateaza la KRON-TV despre "cea mai noua forma de jurnalism electronic" sau, altfel spus, despre metoda prin care ziarele au inceput sa fie trimise cititorilor prin intermediul Internetului.

"Inginerii prezic ca va veni ziua in care toti vom primi ziarele si revistele pe calculatorul personal, insa acest lucru se va intampla doar peste cativa ani", afirma Newman.

Subiectul reportajului vizeaza un experiment, aflat la acel moment intr-o faza incipienta, derulat de furnizorul de servicii Compuserve si 11 publicatii americane, printre care New York Times, Washington Post, Los Angeles Times, San Francisco Chronicle si San Francisco Examiner, potrivit PolicyMic.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

In cadrul acestui experiment, printr-un sistem de cuplaj acustic sau o forma de conexiune la Internet prin intermediul telefonului, utilizatorii isi puteau transfera intregul continut al ziarului tiparit, mai putin pozele, reclamele si benzile desenate.

Pentru a putea beneficia de acest serviciu, celor interesati li se cerea sa decupeze un cupon din ziar si sa-l trimita prin posta. In 1981 existau 2.000 - 3.000 de calculatoare in San Francisco.

In reportaj, un utilizator PC asteapta sa ii fie transmisa pe calculator o copie a Examiner. Acesta este entuziasmat de noul serviciu, in special datorita posibilitatii de a salva continutul. "Acesta este viitorul", anticipa el.

"Nu facem acest lucru pentru a castiga bani. Probabil ca nu vom pierde mult, dar nici nu vom castiga mult", afirma un editor Examiner.

A fost nevoie de mai mult de doua ore pentru copierea ziarului pe calculatorul utilizatorului prin intermediul telefonului. "Cu un tarif de 5 dolari pe ora, acest sistem nu va reprezenta o competitie serioasa pentru editia print de 20 de centi", conchide crainica KRON-TV.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2648 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor