Mozilla vrea sa dea lovitura cu Firefox 3

Marti, 10 Iunie 2008, ora 21:35
3141 citiri
Mozilla vrea sa dea lovitura cu Firefox 3

Dezvoltatorul motorului de cautare Firefox, Mozilla, se asteapta sa dea lovitura si sa stabileasca un record mondial cu versiunea a treia a Firefox, pe care deja il viseaza cel mai utilizat browser din lume.

Mozilla vrea sa intre in cartea recordurilor, cu al treilea candidat Beta al ultimei versiuni pregatite pentru browserul de internet Firefox, informeaza Reuters.

Versiunea Firefox 3 va fi lansata in aceasta luna, potrivit conducerii Mozilla, iar noul program este unul imbunatatit in comparatie cu versiunea precedenta.

Daca prima varianta de test a Firefox oferea o viteza extrem de mare a incarcarii paginilor de internet, mult mai rapida decat la orice alt browser, iar la Beta 2 s-a insistat pe intarirea securitatii la navigarea pe internet, cel mai recent Beta se concentreaza pe aspectul exterior al browserului.

Are elemente inovatoare, aplicatii noi, functii de securitate mai bune, dar si alte unelte care sa usureze accesul la browser.

La capitolul aspect, Firefox se va integra perfect cu orice sistem de operare, fie el Linux, Mac sau Microsoft Windows. Dupa mai multe luni de dezvoltare, Firefox 3 este gata si va putea fi descarcat curand, sustin creatorii browserului. Pana in prezent, versiunea Firefox 2 lansata in octombrie 2006 a avut 1,6 milioane de descarcari.

Reprezentantii Mozilla spera ca aceasta cifra va fi depasita cu mult de noul serviciu, Firefox 3. Ei si-au stabilit o tinta destul de ambitioasa: 5 milioane de download-uri.

Desi pentru utilizatori este o veste foarte buna, nu acelasi lucru se poate spune si despre Microsoft. Gigantul IT&C a lansat in februarie la Las Vegas o versiune experimentala a Internet Explorer 8. Este una dintre cele mai recente miscari facute de Microsoft in incercarea de a-si spori prezenta pe Internet, o strategie din care face parte si tentativa de cumparare a grupului Yahoo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei
Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei
Producția de „aur alb” a început la zăcământul care poate alimenta 500.000 de mașini electrice în fiecare an. Apar vești bune pentru industria energetică din Europa, deoarece...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#versiune, #firefox, #mozilla, #varianta, #lovitura , #internet