Ziare.com

Nu-ti merge Internetul fix? Astepti in medie 39 de ore pana cand defectiunea e remediata

Marti, 16 August 2016, ora 19:29

   

Nu-ti merge Internetul fix? Astepti in medie 39 de ore pana cand defectiunea e remediata
Aveti o defectiune la Internetul fix? Atunci trebuie sa stiti ca perioada medie de asteptare pentru remedierea unei astfel de probleme a fost, in medie, de 39 de ore in 2015. Sunt insa si cazuri in care timpul de asteptare a fost de mai mult de trei zile.

Durata de remediere a deranjamentelor la Internet fix a crescut mult anul trecut, fata de 2014, se arata intr-un raport publicat marti de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Concret, durata a crescut in 2015 cu 14 ore, de la o medie de 25 de ore in 2014, la o medie de 39 de ore anul trecut.

Termenul asumat prin contract de primii cinci furnizori de Internet fix, de remediere a deranjamentelor, este de multe ori depasit.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Spre exemplu, Telekom Romania a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut un varf al duratei medii de 77,3 ore, in care s-au incadrat 95% dintre cele mai rapide remedieri, desi termenul asumat in contract era de 72 de ore.

O alta companie care a inregistrat depasiri ale termenelor asumate este furnizorul Digital Cable Systems, care a inregistrat o durata medie de solutionare de 48 de ore, in 95% dintre cele mai rapide cazuri.

Cele mai mici durate medii de remediere a deranjamentelor le-a inregistrat UPC Romania, care a solutionat cererile in circa 24 de ore, si RCS&RDS, cu 27 de ore. Pe locul trei se afla Nextgen, cea ce mai buna performanta fiind o durata medie de 45,2 ore in al doilea trimestru al anului trecut.

Care este situatia la Internet mobil

In schimb, la Internet mobil durata medie de solutionare a deranjamentelor a scazut la o medie de 14 ore in 2015, de la o medie de 21 de ore in 2014. Cel mai repede, adica intr-o ora, rezolva problemele de acest gen Orange Romania.

Pe locul doi se afla Telekom, cea mai buna performanta fiind 2,05 ore in al doilea trimestru. Pe pozitia a treia se afla Vodafone, cu un varf al performantei de 11 ore in al treilea trimestru, iar pe patru RCS&RDS.

Termenul de remediere a deranjamentelor reprezinta intervalul de timp cuprins intre momentul receptionarii de catre un furnizor a unei reclamatii privind un deranjament validat si momentul remedierii acestuia.

ANCOM precizeaza ca furnizorii au obligatia sa includa in contracte aceste termene, ele variind intre 3 si 240 de ore, cele mai uzuale fiind de 24 de ore, 48 de ore si 72 de ore.

La sfarsitul anului 2014, existau 12,1 milioane de conexiuni mobile si 4 milioane de conexiuni fixe. Traficul mediu lunar de Internet pe conexiune mobila practic s-a dublat in 2015 fata de 2014, de la 0,26 GB in 2014 la 0,48 GB in 2015.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3421 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor