Piata publicitatii online din Europa, in continua crestere

Joi, 31 Mai 2012, ora 23:50
2084 citiri
Piata publicitatii online din Europa, in continua crestere

Piata publicitatii online din Europa a cunoscut o crestere de 14,5% in 2011. Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Olanda raman in continuare fruntase, insa vin din urma si alte tari, cum este Rusia, care a cunoscut o explozitie a investitiilor in publicitatea online.

Valoarea pietei publicitare europene a fost estimata in anul 2011 la 20,9 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 14,5% fata de anul precedent. Piata publicitatii globale din Europa - exceptand publicitatea online - a cunoscut o crestere de numai 0,8% in aceeasi perioada, potrivit datelor furnizate de IAB Europe.

Bugetul pentru campanii online al firmelor din Europa a crescut, ajungandu-se ca o campanie publicitara din cinci, sa se desfasoare in mediul online.

Insa cresterea acestei piete nu se realizeaza in mod uniform. Daca in tari precum Rusia si Serbia se constata o explozitie a investitiilor in acest sector, determinand o crestere in anul 2011, de 55,5% si respectiv de 46,6%, iata ca sunt tari in care lucrurile evolueaza mai lent. De exemplu, in Norvegia piata publicitatii online a crescut in acelasi an cu 5,5%, iar in Romania cu 4,6%.

Prin cresterea impresionanta inregistrata anul trecut, Rusia se impune pe pozitia a sasea pe piata europeana, cu investitii de aproape 1,12 miliarde de euro. Insa este inca departe de Marea Britanie, Germania , Franta, Italia si Olanda, care reprezinta impreuna 67,9% din piata publicitatii online din Europa.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#piata publicitatii online europene 2011, #crestere publicitate online Romania, #date Interactive Advertising Bureau Europa , #internet