Profitul Apple s-a dublat in plina criza

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 10:53
1170 citiri
Profitul Apple s-a dublat in plina criza
Foto: AFP

Cererea mare de telefoane, laptopuri si computere de la Apple a adus companiei americane cele mai mari profituri inregistrate vreodata.

In al treilea trimestru al anului 2009, Apple a inregistrat un profit net de 1,67 miliarde de dolari, in crestere cu 47% fata de anul precedent. Vanzarile au crescut cu 25%, la 9,87 miliarde de dolari, transmite BBC.

Vanzarile de computere au crescut cu 17%, iar cele de telefoane iPhone, cu 7%. Totusi, Apple a inregistrat o scadere cu 8% a numarului de iPod-uri vandute.

Anuntarea rezultatelor, care au depasit cu mult estimarile analistilor, a facut ca valoarea unei actiuni sa creasca de la 189,86 de dolari la 200 de dolari.

Steve Jobs s-a declarat impresionat de vanzarile la Macintosh si iPhone, care au fost mai mari decat in celelalte trimestre. Compania a vandut 3,1 milioane de computere Mac, cu 19% mai multe decat in perioada similara a anului trecut.

Analistii spun ca vanzarile Apple au crescut datorita lansarii unui iPhone mai rapid si a reducerii preturilor la modelele mai vechi. Compania a vandut 7,4 milioane de unitati, cu o jumatate de milion mai multe decat anul trecut.

Rezultatele Apple au fost facute publice cu cateva zile inaintea lansarii Windows 7 a rivalului Microsoft.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Apple vanzari, #Apple profit, #Apple vanzari iPhone, #Apple vanzari Mac, #Apple vanzari iPod, #Apple rezultate financiare , #internet