Ziare.com

S-a inventat bateria care are o durata de viata de 30 de ani

de Ionut Gaman
Marti, 02 Octombrie 2007, ora 17:30

   

S-a inventat bateria care are o durata de viata de 30 de ani
Specialistii de la Laboratorul de Cercetari al US Air Force au inventat bateria care va avea o durata de viata de 30 de ani, noteaza publicatia Next Energy News.

Conform sursei citate, celula betavoltaica, care sta la baza acestei baterii, este realizata din semiconductori care folosesc radioizotopii ca sursa de energie.

Un mare avantaj al acestei baterii este faptul ca reactia nu are loc cu degajare de caldura, ceea ce constituie un alt avantaj, comparativ cu deja clasicele baterii lithiu-ion.

Chiar daca principiul de functionare al bateriilor betavoltaice pare a fi unul de tip nuclear, acesta nu produce efecte secundare periculoase si nici nu va avea un impact negativ asupra mediului inconjurator.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Desi bateria va avea o durata remarcabila de viata, ea nu va avea dimensiuni mari. Noul tip de acumulator va aparea pe piata peste 2-3 ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 630 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor