S-a lansat in Romania prima casa modulara inteligenta, pe care o poti controla de la distanta. Iata cat costa

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 21:16
10481 citiri
S-a lansat in Romania prima casa modulara inteligenta, pe care o poti controla de la distanta. Iata cat costa
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Primul proiect de casa modulara inteligenta, dotata cu o solutie completa Smart Home, a fost lansat miercuri in Romania si ofera un ecosistem complet pentru monitorizarea si controlul inclusiv de la distanta al locuintei, precum si servicii de Internet TV si conectivitate.

Pretul unui astfel de sistem porneste de la cateva sute de euro si ajunge pana la cateva mii de euro.

Potrivit reprezentantului dezvoltatorului imobiliar Vivid, Petronius Petrescu, aceste tipuri de case sunt izolate atat fonic cat si termic, si pot indeplini nevoile oamenilor in functie de varsta acestora.

"Sunt spatii care pot fi upgradate, este prima oara cand se ofera astfel de solutii. Imaginati-va ca aveti o casa care creste odata cu dumneavoastra, odata cu nevoile dumneavoastra. Raspunde nevoilor la 20 de ani, 30, alte nevoi, 50-60 de ani, alte nevoi. Conceptul de modularitate presupune posibilitatea de a extinde aceasta locuinta, se pot conecta alte module la spatiul deja existent, fara a avea un deranj deosebit in a face acest lucru", a declarat, miercuri, Petronius Petrescu.

De asemenea, acesta a precizat ca un astfel de sistem integrat - Smart Home - costa pana la aproximativ 5.000 de euro, iar in interiorul casei exista circa 60 de senzori care au peste 25 de solutii, printre care:

  • controlul luminii
  • sistem de alarma in caz de inundatie, fum sau efractie
  • control asupra televizorului si altor dispozitive din casa

In ceea ce priveste securitatea casei, solutiile dezvoltate au un grad mare de protectie.

La randul sau, Ovidiu Ghiman, director executiv comercial Telekom, sustine ca evolutia tehnologiei nu schimba doar spatiul de lucru si modul in care muncim, ci si spatiul in care locuim.

Conceptul de casa inteligenta asigura proprietarilor un spatiu personalizat, in functie de propriile nevoi, integrand facilitati de ultima ora care pot fi monitorizate si gestionate prin simpla apasare a unui buton. In casa totul este proiectat minutios si construit cu acuratete, datorita materialelor si solutiilor tehnologice furnizate de cei mai importanti producatori mondiali.

Tehnologia de asamblare inovatoare permite dezvoltatorului sa livreze in timp record ansambluri ultra premium.

Potrivit Telekom, cu sistemul Smart Home, proprietarii isi pot controla casa Vivid si pot verifica statusul dispozitivelor de oriunde, prin Internet. Sistemul de casa inteligenta isi informeaza de la distanta utilizatorul asupra tuturor evenimentelor relevante pentru buna gestionare a locuintei - de la deschiderea unei ferestre sau a usii de la intrare, temperatura existenta in diferite puncte din casa, miscarea persoanelor in incinta, starea luminilor, pana la aparitia de scurgeri de apa in diferite zone sau prezenta fumului.

La randul sau, utilizatorul poate comanda de la distanta aprinderea sau stingerea luminilor, alegerea culorilor luminilor, ridicarea sau coborarea jaluzelelor, pornirea sau oprirea sistemului de incalzire sau setarea temperaturii pe fiecare camera, folosind aplicatia dedicata de pe telefonul mobil sau tableta, precum si de pe laptop / PC, prin Internet. Atunci cand sunt acasa, proprietarii Vivid pot controla ecosistemul prin intermediul telecomenzii dedicate, al butonului special sau al tabletei SWIPE dedicate. In acelasi timp, butonul poate fi folosit si ca buton de panica.

Accesul la casa Vivid si informatiile proprietarului sunt protejate la cel mai inalt nivel, prin sisteme de securitate a datelor si comunicare criptata.

Nu in ultimul rand, sistemul de casa inteligenta implementat de Telekom permite proprietarilor sa eficientizeze consumul de energie electrica si termica. Astfel, proprietarii locuintei pot monitoriza cantitatea de energie consumata de dispozitivele din casa si pot identifica usor cei mai mari consumatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#prima casa modulara inteligenta, #Vivid casa inteligenta Telekom , #internet