Sa trimitem tot Internetul in spatiu, ca se ne bage extraterestrii in seama - Ideea unui cercetator american

Marti, 31 Martie 2015, ora 23:07
3064 citiri
Sa trimitem tot Internetul in spatiu, ca se ne bage extraterestrii in seama - Ideea unui cercetator american

Un om de stiinta american vrea sa comunice cu extraterestrii intr-un mod inedit: el vrea ca tot Internetul sa fie trimis in spatiu.

"Un asemenea volum de date - care cuprinde mesaje, poze, videoclipuri si sunete - le-ar permite celorlalte civilizatii sa descifreze mult mai multe lucruri despre societatea noastra. De asemenea, e posibil ca extraterestrii sa aiba intrebari legate de vietile noastre", a scris Seth Shostak, directorului Centrului de Cercetare din cadrul Institutului pentru Cautarea Extraterestrilor, intr-un material publicat de New York Times.

Pana acum, omenirea a incercat sa intre in contact cu posibilele forme de viata de pe alte planete, insa s-a folosit un volum mic de date.

Un alt cercetator al institutului, Douglas A. Vakoch, isi sustine colegul in demersul sau.

"Ar putea fi semnalul de care avem nevoie pentru a intra in contact cu ei si pentru a declansa si un raspuns din partea lor", a precizat acesta pentru Business Insider.

Dezvaluirea unui savant, pe patul de moarte: Extraterestrii exista si sunt prietenosi!

Avem tehnologia pentru a implementa ideea

Acesti oameni de stiinta considera ca trimiterea intregului Internet in spatiu ar fi mult mai eficienta decat emiterea unui semnal si asteptarea unui raspuns, care poate dura zeci de ani.

Insa indiferent daca e necesar sa facem acest lucru sau nu, ideea e ca avem tehnologia care permite implementarea ideii.

"Putem trimite tot Internetul in spatiu. Daca folosim un transmitator bazat pe unde radio, acest lucru ar putea dura doar cateva luni. Insa daca utilizam un laser puternic, am puta lansa aceste date in cateva zile", a explicat Seth Shostak.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#oameni stiinta Internet spatiu, #Internet trimis spatiu, #Internet spatiu extraterestrii , #internet