Ziare.com

Seful Microsoft International: Romania este rezervor de resurse umane

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 10:59

   

IT-ul va creste de trei ori mai rapid decat restul economiei mondiale, cu 5,8 milioane de oameni angajati in aceasta industrie, iar Romania are un potential autohton de exceptie.

Romania este de multi ani, pe harta Microsoft, una dintre cele mai bune subsidiare in ceea ce priveste termenii de crestere, multe dintre "talentele" locale in domeniul IT&C fiind recrutate de gigantul global, fie in cadrul biroului local, fie pentru cel din Statele Unite, scrie Business Standard.

In acelasi timp, Microsoft considera ca are o perspectiva foarte buna de dezvoltare mai ales in zonele rurale, unde compania asteapta in continuare cresterea vanzarilor.

"Daca ne uitam la piata de PC-uri, care a mers in jos anul trecut, din cauza crizei, sunt 650 de mii de PC-uri vandute pe an. Speram sa mearga din nou in sus in viitor. Data fiind economia tarii, cu multe zone rurale, principalele provocari ale societatii informationale sunt sa asiguri acces tuturor celor din mediul rural, folosind tehnologia broadband, si web-ul din perspectiva cetateanului, a consumatorului, si din perspectiva IT-ului. Cu siguranta, vedem Romania ca un loc in care sa continuam sa crestem", a declarat Jean-Philippe Courtois, care detine pozitia de Senior Vicepresident al Microsoft si pe cea de presedinte al Microsoft International si conduce business-ul global al corporatiei fondate de Bill Gates in 240 de tari.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1516 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pe cablu barbarie si frig

Si cu ce se alege statul roman din acest exod al creierelor instruite din bugetul de stat?Si mai am un lucru de spus: sunt scoli in care s-a băgat tehnologie IT de ultima generatie -Roznov, Neamt- dar elevii au toalete turcesti in curtea liceului si tremură in clase de frig ca in anii 80.

 

In atentia Redactiei!

Transmite-ti va rog acest articol, guvernului si parlamentului, sa afle si ei...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor