Stirile online si impactul lor: multi citesc, putini platesc

Marti, 15 Martie 2011, ora 21:39
4267 citiri
Stirile online si impactul lor: multi citesc, putini platesc
Foto: nbtimes.it

Din ce in ce mai multe persoane isi manifesta preferinta de a se pune la curent cu stirile accesand serviciile jurnalistice online in detrimentul celor publicate pe suport de hartie.

Raspandirea pe scara larga a dispozitivelor PC-tablet sau smartphone faciliteaza mult accesul la noutatile si informatiile publicate, dar putini sunt cei ce platesc in final serviciile obtinute pe aceasta cale, relateaza Webnews.

Potrivit unui raport intocmit de Rew Internet si American Life Project, in Statele Unite circa jumatate dintre utilizatori folosesc propriul telefon sau un PC-tablet fie pentru a obtine informatii meteo, fie cautand restaurante, rezultate sportive, date din trafic sau stiri locale.

Reversul medaliei este reprezentat insa de faptul ca doar 10% din acestia platesc o anumita aplicatie, adica aproximativ 1% din totalul populatiei adulte a SUA.

Rezultatul acestui sondaj, realizat pe baza declaratiilor a 2.251 de subiecti in cursul lunii ianuarie, conduce la concluzia ca va fi dificil sa se inregistreze pe viitor o crestere a incasarilor din serviciile oferite pe aceasta cale populatiei.

Foarte putine persoane isi manifesta interesul in ceea ce priveste plata unui abonament, furnizorii de servicii lansandu-se in acesta perioada de criza intr-o adevarata cursa de oferte de gratuitati menite sa atraga masele, subliniaza sursa.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#stirile online servicii neplatite, #accesul online informatii gratis , #internet