Tim Berners-Lee se alatura eforturilor UE in apararea libertatii Internetului

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 23:54
3453 citiri
Tim Berners-Lee se alatura eforturilor UE in apararea libertatii Internetului
Foto: searchenginewatch

Informaticianul britanic Tim Berners-Lee, considerat unul dintre parintii World Wide Web-ului, isi aduce contributia la eforturile depuse de Uniunea Europeana pentru apararea libertatii Internetului.

In cadrul ceremoniei sustinute la Oxford, cu prilejul inaugurarii diviziei britanice W3C - consortiul care controleaza dezvoltarea standardelor internationale pentru internet - Tim Berners-Lee a subliniat importanta Internetului liber, deschis tuturor si nu supus intereselor catorva mari grupuri economice, relateaza La Stampa.

Potrivit sursei citate, informaticianul a pus accent in cadrul discursului sau asupra faptului ca accesul la internet ar trebui sa fie considerat deja unul din drepturile fundamentale ale individului si a criticat aspru marii operatori de telecomunicatii cu privire la "neutralitatea serviciilor oferite", intrucat "utilizatorul ar trebui sa beneficieze de posibilitatea accesarii oricarui tip de continut online, odata stipulat un abonament pentru internet".

Autoritatile UE au subliniat in repetate randuri tocmai aceste principii de deschidere si neutralitate ale internetului, vice-presedinta Comisiei Europene pentru Agenda Digitala, Nellie Kroes, asigurand cetatenii europeni ca noile reglementari menite sa protejeze libertatea online vor intra in vigoare incepand cu data de 25 mai.

"Notati ceea ce va spun - a afirmat Nellie Kroes in cadrul conferintei de presa - daca masurile privitoare la stimularea concurentei nu vor fi suficiente pentru a determina providerii de internet sa ofere utilizatorilor o reala libertate de optiune, sunt gata sa interzic blocarea serviciilor si aplicatiilor legitime. Nu este corect ca Skype si alte servicii sa fie limitate. E concurenta neloiala."

In acest context, parintele "www" Tim Berners-Lee, pare sa fi gasit o sustinatoare demna de toata stima in persoana comisarului european, alaturi de care lupta pentru libertatea Internetului capata noi dimensiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Tim Berbers Lee apara internetul, #libertatea internet concurenta loiala , #internet