Topul amenintarilor informatice din Romania, in luna martie

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 19:58
1144 citiri
Topul amenintarilor informatice din Romania, in luna martie

Viermii si troienii conduc in topul amenintarilor informatice din Romania valabil pentru luna martie, se arata intr-un raport publicat de catre compania Bitdefender.

In martie, virusul Trojan.AutorunInf.Gen, mecanismul generic de raspandire a aplicatiilor malware prin intermediul mediilor de stocare portabile (USB-uri, aparate MP3/MP4, etc), a revenit pe primul loc, cu 11,39 la suta din totalul infectiilor cu malware in Romania, dupa ce in februarie ocupase locul doi in top.

Pe locul secund la distanta de aproape doua procente s-a clasat Win32.Worm.Downadup.Gen, cunoscut si sub denumirea de Kido sau Conficker, in cadere un loc fata de luna februarie. Cu un total de 8,52 la suta, 'viermele' informatic exploateaza o vulnerabilitate din Microsoft Windows.

Podiumul clasamentului realizat de Bitdefender se incheie cu un reprezentant al familiei Autorun, Trojan.Autorun.AET, cu un procentaj de 4,23 la suta. Troianul se raspandeste prin sistemul de directoare partajate din Windows, dar si prin mediile externe de stocare, precizeaza autorii cercetarii.

In continuarea ierarhiei se regaseste si Win32.Sality.OG (locul 4), unul dintre cele mai dificile familii de virusi, deoarece acestia isi modifica permanent codul.

Potrivit Bitdefender, pe locul sase apare Exploit.PDF-JS.Gen (2,35 la suta din numarul total de infectii din Romania), o amenintare care exploateaza vulnerabilitati in motorul Javascript al Adobe PDF Reader's cu scopul de a executa cod malitios pe calculatorul utilizatorilor.

Ultimele patru pozitii ale clasamentului au revenit, in martie, urmatorilor: Packer.Malware.NSAnti.J (locul 7), Worm.Autorun.VHG (locul opt), Trojan.JS.Iframe.AED (9) si Worm.P2P.Palevo.AT (10).

Dintre acestia din urma, troianul de pe locul 9 este cel mai agresiv pentru platformele de blog. La fiecare accesare a unei pagini infectate, exista un script care ruleaza atasat la aceasta, iar utilizatorul este redirectionat catre un site publicitar.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Topul amenintarilor informatice, #Trojan AutorunInf Gen, #BitDefender , #internet