Ziare.com

Valerian Vreme: As fi ultimul care ar semna cenzura pe Internet

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 12:20

   

Valerian Vreme: As fi ultimul care ar semna cenzura pe Internet
Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat ca ar fi ultimul care ar semna cenzura pe Internet, referitor la aprobarea acordului ACTA, la care a aderat si Romania.

Valerian Vreme a spus ca ACTA nu reprezinta o cenzura a activitatii pe Internet. "Nu este vorba de nicio cenzura. Eu as fi ultimul care ar semna cenzura pe Internet", a afirmat ministrul pentru Adevarul.

Totodata, ministrul Comunicatiilor a mai spus ca acest tratat nu aduce ceva nou pentru legislatia nationala, fiind mai degraba "o armonizare" a luptei impotriva produselor de contrabanda, in interiorul statelor care au semnat ACTA.

Tratatul, care are 28 de pagini, contine numai o singura pagina referitoare la mediul virtual, completeaza Valerian Vreme.

"In acea pagina, in care se vorbeste despre mediul virtual, exista si temerea ca s-ar putea strecura un nou filtru, unii ii spun cenzura. Insa eu personal am studiat actul, iar respectivul punct spune ca Romania, daca vrea, poate sa ofere date privind ID-ul de unde s-a facut o anume tranzactie pe Internet", a precizat ministrul Comunicatiilor.

Valerian Vreme a specficicat ca mare parte a tratatului se refera la contrabanda cu tot felul de produse, de la alimente la medicamente. "Cine nu a semnat tratatul? Tocmai Rusia si China, unde se stie ca exista contrabanda la cote inalte. Poate unii vor dori sa fim in aceeasi echipa cu Rusia si China. Parlamentul va decide", a completat ministrul.

Libertatea Internetului din Romania este in pericol, dupa ce tara noastra a semnat Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA).

ACTA, care reprezinta Acordul Comercial Impotriva Pirateriei, a fost semnat de Uniunea Europeana si de statele membre, joi, la Ministerul Afacerilor Externe din Japonia.

Libertatea Internetului din Romania este in pericol, dupa semnarea unui acord

Cele mai vehemente voci, atat din Internetul romanesc, cat si din alte tari care au aderat sau vor adera in curand la acest pact, afirma ca legea va cenzura circulatia libera a informatiei in spatiul virtual.

Mai mult, in unele prevederi ale ACTA se vorbeste despre masuri penale radicale care pot fi aplicate extrem de rapid in situatia in care un posibil pagubit (proprietar de drepturi de autor asupra unui "produs") reclama un asa-numit furt.

Tratatul ACTA se refera la o mai buna combatere a pirateriei pe Internet si la o mai buna protejare a proprietatii intelectuale. El este conceput impotriva incalcarii drepturilor de autor, iar aplicarea lui ar putea sa aiba consecinte mai grave decat incalcarile SOPA si PIPA.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1972 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ai fi ultimul, dar tot o vei face.

Gasesti tu o motivatie. Esti politician, nu om de rind.

 

Cu ocazia asta am aflat si cine a semnat acordul ACTA

din partea Romaniei, fara nicio consultare populara prealabila: dl Valerian Vreme. Cine se scuza, se acuza.

 

Ce porcarie

Acum e clar cine a semnat: Valerian Vreme. "armonizare", "asemanare cu Rusia/China"??! pute a minciuni grase.
Faceti public documentul pentru dezbatere altfel dati-va toti demisia!!

 

haideti sa fim seriosi...

atat timp cat ue nu a supus-o spre dezbatere publia, nici romania nu putea face acest lucru...cat despre vreme, nu are autoritatea de a semna...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor