You Tube implineste 9 ani - cele mai vizualizate videoclipuri din istorie

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 21:05
4026 citiri
You Tube implineste 9 ani - cele mai vizualizate videoclipuri din istorie
Foto: Infoniac

Creat la 14 februarie 2005, popularul serviciu de internet You Tube implineste varsta de 9 ani.

Este foarte putin in raport cu ce a oferit el amatorilor, iar statistica nu cunoaste un alt caz in care o alta inventie sa fi cunoscut o ascensiune atat de rapida, intr-un interval atat de scurt.

You Tube a fost creat de trei angajat ai aceleiasi companii: PayPal. Toti trei erau tineri absolveti. Chad Hurley, absolvise Universitatea Indiana din Pennsylvania, iar Steve Chen si Jawed Karim absolvisera amandoi Universitatea din orasul Urbana, statul Ilinois, arata Infoniac.

Lansarea oficiala pe internet a noului site a fost facuta la 23 aprilie 2005, orele 8,27 cand Jawed Karim a postat vizita pe care o facuse la gradina zoologica din San Diego. In scurt timp, au urmat alte si alte postari, iar dupa un timp fenomenul a fost remarcat de specialistii de la Google.

Google isi da seama peste ce comoara a dat si, la 9 octombrie 2006, cumpara brandul You Tube, cu toate softurile, instalatiile si studiile elaborate de inventatori, la suma de 1,65 miliarde dolari.

You Tube este in prezent pe locul trei in lume in ce priveste numarul de vizitatori. Vizualizarile au ajuns la peste 6 miliarde ore accesate prin video pe luna. In fiecare minut, You Tube incarca 100 ore video.

In ciuda succesului si popularitatii sale fabuloase, You Tube a fost interzis de mai multe ori de catre autoritatile unor tari, printre care: Iran, Tunisia si Thailanda (in acest din urma caz, s-a revenit asupra interdictiei). Anumite videoclipuri au fost interzise in Turcia de mai multe ori, revenindu-se insa ulterior, in octombie 2007, ianuarie 2008, mai si august 2008.

La 23 februarie 2008, autoritatile pakistaneze au blocat You Tube din motive religioase, ceea ce a dus la blocarea intregului sistem timp de doua ore.

La 1 aprilie 2008, cu ocazia zilei pacalelilor, You Tube a introdus un soft care facea ca imaginea sa apara rasturnata. Dupa ce utilizatorul era informat ca fusese pacalit, avea aocazia sa apese un link si sa obtina imaginea corecta.

Viata ar fi trista, daca n-ar exista si pacaleli.

Iata si cateva dintre cele mai vizualizate videoclipuri urcate vreodata pe You Tube:

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#You Tube aniversare, #istorie Youtube , #internet