iPad 2, in Romania. Unde il gasiti si cat costa

Sambata, 19 Martie 2011, ora 16:30
9268 citiri
iPad 2, in Romania. Unde il gasiti si cat costa

Ca de obicei, nu a trecut prea mult timp de la lansarea celei de-a doua generatii de iPad-ului, ca acesta a si aparut pe piata din Romania si la preturi destul de bune pentru cei care vor ultimul gadget de la Apple.

Deocamdata, cei care vor sa aiba dispozitivul vor trebui sa apeleze la site-urile mici care activeaza in piata locala si care de multe ori au preturi net inferioare celor practicate de marii retaileri sau distribuitorii oficiali.

Magazinul on-line PC Fun se lauda ca are in oferta aparatul cu un pret de pornire de 2.499 de lei (16 GB) si poate ajunge pana la 3.499 de lei in functie de capacitatea de stocare pe care o incorporeaza. Daca are 3G, pretul de pornire este de 3.099 de lei si ajunge la 4.099 lei.

Daca vreti sa-l cumparati de la distribuitorii sai oficiali va trebui sa mai asteptati poate o luna-doua. In schimb, daca-l vreti de la unul din magazinele online, care aduc cel mult cateva zeci de bucati, nu va trebui sa aveti rabdare decat 20 de zile.

PC Garage are aceleasi preturi ca si PC Fun. Pe un magazin online precum alin-gsm.ro, pretul iPad 2 incepe de la 699 de euro (peste 3.350 lei). Din discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii site-ului, acesta va ajunge in Romania abia peste doua saptamani si inca nu se stie cate unitati vor fi scoase la vanzare.

Cel mai ieftin este pe okazii.ro

Pe okazii.ro, deja s-au gasit persoane care doresc sa aduca din State iPad 2 la preturi ceva mai mici decat cele pe care le-am enumerat la magazinele online mai sus mentionate. Spre exemplu, pentru un iPad 2 de 16 GB, pretul este de 500 de euro (2.100 lei).

Echipa Bogus cere un avans de 30% si promite ca gadgetul va ajunge in maxim 3 saptamani. Produsul vine sigilat si insotit de factura pentru a beneficia de garantie internationala 1 an.

"Se aduce doar la comanda, pretul nu este negociabil. Cine liciteaza si nu ne contacteaza in 24 de ore va primi calificativ neutru pentru recuperarea comisionului", se arata in anuntul dat de Echipa Bogus.

Ce are in dotare iPad 2

In primul rand, acest gadget este mult mai subtire si mai rapid decat prima sa versiune. Si dupa cum spunea si Steve Jobs: "iPad 2 nu este o versiune imbunatatita a iPad, ci un produs total diferit".

Desi i-ar fi stat mult mai bine cu o memorie de 1 GB, gadgetul Apple nu are decat 512 MB de RAM, dar se descurca destul de bine. La capitolul procesor, aparatul are un A5 dual-core care functioneaza la o frecventa de 1 Ghz.

Nici cand vorbim de autonomia bateriei acesta nu dezamageste. Fata de primul model, care functiona pana la 9 ore si 33 de minute, cea de-a doua versiune sare de 10,5 ore. Greutatea este si ea ceva mai mica, cu 90 de grame, fata de primul model care are 680 de grame.

La americani, cele sase variante ale gadgetului (alb si negru si in trei versiuni de capacitate de stocare) ajungeau la un pret maxim de 829 de dolari (versiunea de 64GB cu 3G).

Citeste si:
Traian Băsescu, către consilierii prezidențiali care l-au însoțit în Egipt: "Mă, dacă aveți chef de văzut piramide, luați-vă vacanță!"
Traian Băsescu, către consilierii prezidențiali care l-au însoțit în Egipt: "Mă, dacă aveți chef de văzut piramide, luați-vă vacanță!"
Adriana Săftoiu, fost consilier al lui Traian Băsescu, rememorează un episod din timpul vizitei făcute de fostul președinte în Egipt în cursul anului 2007. Istorisirea este spusă de...
Klaus Iohannis, în alb imaculat alături de soție la piramidele din Egipt. Turiștii, ținuți la distanță pentru liniștea cuplului prezidențial
Klaus Iohannis, în alb imaculat alături de soție la piramidele din Egipt. Turiștii, ținuți la distanță pentru liniștea cuplului prezidențial
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com