Patru studenti galateni au contribuit la succesul iPad

Duminica, 25 Aprilie 2010, ora 23:48
2176 citiri
Patru studenti galateni au contribuit la succesul iPad

Informaticienii galateni Aurelian Dumanovschi (23 ani), Mihai Dumitrache (23 ani), Alex Bejan (22 ani) si Claudiu Antohi (22 ani), care studiaza la universitati diferite din tara, au lucrat vreme de aproape doua luni la o aplicatie pentru tableta iPad, proaspat-lansatul gadget al celebrei companii americane Apple.

Aplicatia, denumita Chrip Frame, este de fapt o interfata pentru site-ul de socializare Twitter. Semnificatia este simpla: twitter vine de la o pasare, iar denumirea ''chrip frame'' sugereaza practic ciripitul acelei pasari.

Dupa ce i s-a dat OK-ul, Chrip Frame a ajuns in AppStore, magazinul oficial al companiei Apple, la pretul de doar 0,99 dolari. Din aceasta suma galatenii iau doar 70 %, restul ramanand la Apple, dar ei sunt convinsi ca aplicatia va prinde la americani si astfel le vor intra si lor bani frumosi in cont.

Oricum, una peste alta, sunt multumiti de incasarile de pana acum. Programul creat de ei transforma noul gadget (minicomputer) intr-o veritabila rama foto digitala pe al carei afisaj se deruleaza continuu mesajele de pe Twitter.

Pentru ca fontul este destul de mare, utilizatorul iPad poate doar sa-si arunce privirea spre el si sa citeasca mesajele. Aplicatia este software pentru celebrul tablet-PC lansat, deocamdata, doar dincolo de ocean.

Celor patru tineri le-a venit ideea unei astfel de inventii chiar in timpul prezentarii de lansare, din luna ianuarie, a iPad. Inainte de a fi pusa in vanzare, aplicatia a fost testata pe un simulator oficial al celor de la Apple.

Aurelian (foto) este student in anul IV la Facultatea de Stiinta Calculatoarelor din cadrul Universitatii ''Dunarea de Jos'' Galati, Mihai este la specializarea Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, Alex este student, iar Claudiu masterand in domeniul eBusiness, ambii la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.

Cei patru vor acum sa-si extinda afacerea pe parte de aplicatii web si mobile, iar pentru asta se vor muta cu totii la Cluj, unde au gasit si un investitor din Anglia, care vrea sa-i sprijine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#romani iPad, #romani Apple , #iPad