Apple a întrerupt producția de iPhone-uri pentru prima oară în ultimul deceniu. Care este motivul

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 19:40
5807 citiri
Apple a întrerupt producția de iPhone-uri pentru prima oară în ultimul deceniu. Care este motivul

Apple a fost forțată să întrerupă producția telefoanelor sale pentru prima oară în ultimii 10 ani „pentru mai multe zile”, conform celor de la Nikkei, care citează „surse multiple familiare cu această situație”.

Motivul principal este reprezentat de lipsa acută de componente prin care trece întreaga industrie tech, care a afectat liniile de asamblare ale tuturor companiilor, indiferent de produsele pe care le comercializează: telefoane, tablete, console de jocuri, plăci grafice etc. La aceasta se adaugă și o politică nouă impusă de China, care limitează cantitatea de energie pe care o pot utiliza companiile în diferite regiuni.

Nikkei explică faptul că această săptămână trebuia să fie în mod normal cea în care producția companiei bazate în Cupertino ar fi trebuit să atingă cote maxime pentru a putea răspunde cererii sezonului de sărbători, însă se pare că angajații fabricilor au primit, în loc de ore suplimentare, mai mult timp liber.

Un manager al liniei de asamblare spune că „din cauza numărului limitat de cipuri și componente, nu avea sens să lucrăm peste program de sărbători și să le dăm mai mulți bani lucrătorilor. Asta nu s-a mai întâmplat până acum. Perioada de sărbători din China era tot timpul cea mai aglomerată, în care toți creșteau producția”.

Apple a coborât deja așteptările sale cu privire la producția din acest an în octombrie. Chiar și luna trecută, compania a decis să renunțe la livrările de iPad-uri pentru a-și menține producția de iPhone 13 la un nivel ridicat, însă acest lucru tot nu a putut evita oprirea sa. Ținta inițială a americanilor era atingerea a 95 de milioane de modele de iPhone 13 produse în 2021, însă acest număr a scăzut până la 83-85 de milioane la începutul lui decembrie.

Producția pentru lunile septembrie și octombrie a fost cu 20% mai redusă decât așteptările inițiale, conform Nikkei. Producția de iPad-uri a ajuns doar la 50% din volumul așteptat în aceeași perioadă, iar producția modelelor de iPhone-uri mai vechi a atins 75% din numărul preconizat de companie.

Citeste si:
Compania care a învins Comisia Europeană. A reușit să anuleze în instanță o amendă uriașă
Compania care a învins Comisia Europeană. A reușit să anuleze în instanță o amendă uriașă
Intel a obţinut miercuri, 26 ianuarie, o victorie majoră, a doua cea mai înaltă instanţă europeană anulând o amendă antitrust de 1,06 miliarde de euro impusă acum 12 ani de Comisia...
Ultimele informații despre tenismena dispărută Shuai Peng
Ultimele informații despre tenismena dispărută Shuai Peng
Un purtător de cuvânt al Comitetului Olimpic Internaţional a declarat că au avut loc noi discuţii cu jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng, ale cărei apariţii publice sunt din ce în ce...