Apple a întrerupt producția de iPhone-uri pentru prima oară în ultimul deceniu. Care este motivul

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 19:40
6516 citiri
Apple a întrerupt producția de iPhone-uri pentru prima oară în ultimul deceniu. Care este motivul
Apple a coborât deja așteptările sale cu privire la producția din acest an în octombrie

Apple a fost forțată să întrerupă producția telefoanelor sale pentru prima oară în ultimii 10 ani „pentru mai multe zile”, conform celor de la Nikkei, care citează „surse multiple familiare cu această situație”.

Motivul principal este reprezentat de lipsa acută de componente prin care trece întreaga industrie tech, care a afectat liniile de asamblare ale tuturor companiilor, indiferent de produsele pe care le comercializează: telefoane, tablete, console de jocuri, plăci grafice etc. La aceasta se adaugă și o politică nouă impusă de China, care limitează cantitatea de energie pe care o pot utiliza companiile în diferite regiuni.

Nikkei explică faptul că această săptămână trebuia să fie în mod normal cea în care producția companiei bazate în Cupertino ar fi trebuit să atingă cote maxime pentru a putea răspunde cererii sezonului de sărbători, însă se pare că angajații fabricilor au primit, în loc de ore suplimentare, mai mult timp liber.

Un manager al liniei de asamblare spune că „din cauza numărului limitat de cipuri și componente, nu avea sens să lucrăm peste program de sărbători și să le dăm mai mulți bani lucrătorilor. Asta nu s-a mai întâmplat până acum. Perioada de sărbători din China era tot timpul cea mai aglomerată, în care toți creșteau producția”.

Apple a coborât deja așteptările sale cu privire la producția din acest an în octombrie. Chiar și luna trecută, compania a decis să renunțe la livrările de iPad-uri pentru a-și menține producția de iPhone 13 la un nivel ridicat, însă acest lucru tot nu a putut evita oprirea sa. Ținta inițială a americanilor era atingerea a 95 de milioane de modele de iPhone 13 produse în 2021, însă acest număr a scăzut până la 83-85 de milioane la începutul lui decembrie.

Producția pentru lunile septembrie și octombrie a fost cu 20% mai redusă decât așteptările inițiale, conform Nikkei. Producția de iPad-uri a ajuns doar la 50% din volumul așteptat în aceeași perioadă, iar producția modelelor de iPhone-uri mai vechi a atins 75% din numărul preconizat de companie.

Eveniment Quarterly Report

Ajutor financiar pentru pensionari. Românii cu pensii până în 3.000 de lei vor primi în octombrie a două tranșă de bani de la Guvern
Ajutor financiar pentru pensionari. Românii cu pensii până în 3.000 de lei vor primi în octombrie a două tranșă de bani de la Guvern
În luna octombrie 2023, pensionarii urmează să primească bani în plus, iar sumele vor fi acordate prin casele de pensii. Aceste sume în plus se acordă în conformitate cu Ordonanța de...
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind măsurile fiscale. Salariul minim pe economie se majorează
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind măsurile fiscale. Salariul minim pe economie se majorează
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a anunţat că Executivul a aprobat, luni, proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii...
#iphone, #iPhone 13, #apple, #China, #productie iPhone, #tehnologie, #iPad , #iphone