Lupta monstrilor: Care e mai bun, Apple iPhone 5S sau Sony Xperia Z1? (Video)

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 22:59
7554 citiri
Lupta monstrilor: Care e mai bun, Apple iPhone 5S sau Sony Xperia Z1? (Video)
Foto: knowyourmobile

Cum Apple a lansat in urma cu cateva saptamani modelul iPhone 5S, analistii au inceput sa faca o comparatie a acestuia cu alte smartphone-uri de pe piata. Punand laolalta iPhone 5S si Xperia Z1 se observa ca fiecare dintre cele doua modele are anumite caracteristici superioare celuilalt.

Desi nu toata lumea considera noul iPhone 5S ca unul "inovator", totusi multi cred ca este un pas inainte in directia buna facut de Apple, potrivit The Diplomat.

Va prezentam o comparatie intre iPhone 5S si Xperia Z1, in ceea ce priveste cele mai importante caracteristici ale acestora.

Specificatii tehnice

Pe hartie, Sony Xperia Z1 este in mod clar un smartphone mai bun. El dispune de un procesor quad-core tip Snaopdragon 800 de 2,2 GHz, un cip grafic Adreno 330, 2 GB pe RAM si 16 GB memorie interna (putand fi extinsa cu un microSD pana la 64 GB), avand o baterie Li-Ion de 3.000 mAh.

Pe de alta parte, iPhone 5S are un procesor Apple A7 dual-core de 1,3 GHz, GPU PowerVR G6430, 1 GB pe RAM, memorie interna de 16/32/64 GB (fara posibilitate de extindere), fiind alimentat de o bacterie Li-Po de 1560 mAh.

Ecranul

iPhone 5S dispune de un ecran de 4 inchi, cu o rezolutie de 640 x 1136 pixeli si o densitate a pixelilor de 326 ppi.

Xperia Z1 are un ecran impresionant de 5 inchi, cu o rezolutie de 1080 x 1920 pixeli si o densitate a pixelilor de 441 ppi.

Cu toate acestea, din cauza naturii acestor ecrane, iPhone 5S reuseste sa ofere imagini mai clare.

Design

Sustinerea ideii ca iPhone-ul castiga batalia privind design-ul cu oricare alt smartphone cu Android este de domeniul trecutului. In timp ce anumiti producatori continua sa foloseasca materiale mai ieftine, Sony nu este unul dintre acestia.

Xperia Z1 dispune de un ecran si de o carcasa rezistente la socuri, ele avand capabilitati impermeabile si de blocare a patrunderii prafului.

IPhone 5S pastreaza aceleasi elemente de design ca si predecesorul sau. El este construit din aluminiu, iar datorita dimensiunilor sale reduse (123,8 x 58,6 x 7,6 mm), 5S este mai usor, avand o greutate de doar 112 grame.

In schimb, Xperia Z1 are 144 x 74 x 8,5 mm si cantareste 170 de grame.

Camera foto

Cum probabil cei ami multi stiu, unul dintre atuurile modelului Xperia Z1 este camera sa foto. El dispune de un senzor de 1/2.3 inchi si o rezolutie de 20.7 megapixeli (8,3 MP in standard mode).

IPhone 5S are un senzor de 1/3 inchi si o rezolutie de 8 MP. Cu alte cuvinte, Sony Xperia Z1 are un senzor mult mai mare, datorita rezolutiei sale.

Ambele smartphone-uri ofera caracteristici excelente, insa iPhone-ul nu se mai gaseste in partea de sus a piramidei modelelor de pe piata.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#comparatie iPhone 5S Xperia Z1, #Apple iPhone Sony Xperia, #caracteristici iPhone 5S Xperia Z1 , #iphone