Vrei ca iPhone-ul tau sa nu mai consume atat de mult Net? Iata ce trebuie sa faci

Sambata, 30 Aprilie 2016, ora 12:59
11626 citiri
Vrei ca iPhone-ul tau sa nu mai consume atat de mult Net? Iata ce trebuie sa faci
Foto: Arhiva Ziare.com

Incadrarea in pachetul de date de trafic pe care il avem reprezinta in fiecare luna o provocare. Putem insa sa micsoram traficul pe care il consumam pe iPhone prin cateva trucuri simple.

Jurnalistii de la Cnet au prezentat o lista cu cinci solutii prin care utilizatorii de iPhone pot face in asa fel incat traficul de date consumat sa scada considerabil, dupa cum urmeaza.

1. Actualizeaza-ti aplicatiile doar pe WiFi - In cazul in care aplicatiile se actualizeaza automat pe iPhone-ul tau, asigura-te ca acest lucru se intampla doar atunci cand telefonul este conectat pe o retea WiFi. Pentru a face asta, mergi la Settings > iTunes & App Stores si debifeaza "Use Cellular Data"

Ce stie sa faca noul iPhone in plus fata de fratii sai

2. Dezactiveaza reincarcarea aplicatiilor din background - Aplicatiile iOS isi pot face update singure chiar si atunci cand ruleaza in background, consumand astfel din traficul tau fara sa-ti dai seama.

Pentru a dezactiva aceasta optiune, mergi in Settings > General > Background App Refresh si debifeaza. In cazul in care vrei ca anumite aplicatii sa se actualizeze automat, le poti selecta individual.

Ai iPhone sau iPad si vrei sa faci upgrade la sistemul de operare? Ce trebuie sa stii despre iOS 9.3

3. Dezactiveaza Wi-Fi Assist - Aceasta optiune te ajuta in momentele in care semnalul unei retele Wi-Fi este scazut, intrucat se conecteaza si la reteaua de net a operatorului telefonic si sporeste astfel viteza.

Problema este insa ca utilizatorul nu stie cand acest lucru se intampla si astfel se poate ajunge la un consum de trafic foarte mare din serviciul de date celulare. Pentru a dezactiva aceasta optiune, mergi la Settings > Cellular si debifeaza Wi-Fi Assist.

Apple a lansat cel mai ieftin iPhone de pana acum. Cum arata si ce stie sa faca iPhone SE (Galerie foto)

4. Dezactiveaza iCloud Drive pe serviciul de date celulare - Daca folosesti frecvent iCloud pentru a salva anumite documente in cloud, asigura-te ca restrictionezi totul pe o retea Wi-Fi. Pentru a evita sa folosesti traficul din pachetul de date celulare, mergi la Settings - iCloud > iCloud Drive si debifeaza Use Cellular Data.

De unde poti sa cumperi deja noul iPhone in Romania si cat costa

5. Evita streamul melodiilor la calitate inalta pe serviciul de date celulare - Vei evita, de asemenea, un consum de date ridicat, putand opta doar pentru o rulare pe o retea Wi-Fi. Pentru a face acest lucru, in cazul Apple Music mergi la Settings > Music, unde ai doua optiuni.

Poti anula in totalitate streamul cand nu esti conectat la Wi-Fi, dar daca ti se pare prea drastic poti alege a doua varianta, de a debifa "High Quality on Cellular" - care va face ca muzica rulata sa fie la o calitate putin mai slaba.

In cazul podcasturilor, mergi la Settings > Podcast si debifeaza "Cellular Data". De asemenea, poti bifa si "Only Download on Wi-Fi" pentru a preveni downloadarea unor podcasturi cand esti pe reteaua de date pentru care platesti.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#reducere consum date iphone, #reducere consum net iphone, #aplicatii inutile iphone , #iphone