Batalia laptopurilor de 13 inchi. Afla care are cel mai bun raport calitate-pret

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 25 Mai 2011, ora 18:23
4704 citiri
Batalia laptopurilor de 13 inchi. Afla care are cel mai bun raport calitate-pret
Foto: buywhere.org

Laptopurile de business, dupa cum le spune si denumirea, se adreseaza unei anumite clase de utilizatori, dar nu din punct de vedere al performantelor, ci datorita preturilor cu care vin pe piata. In aceasta ecuatie nu trebuie uitat si design-ul, care conteaza foarte mult atunci cand utilizatorul calatoreste foarte mult, accentul fiind pus, in acest caz, pe confort.

Daca v-ati gandit sa achizitionati un astfel de laptop, ne-am spus ca ar fi bine sa facem o comparatie intre cateva laptopuri de 13 inchi de nivel high-end. Asa ca am pus fata in fata un Samsung Series 9, un Lenovo ThinkPad x1, un Toshiba Portage R835 si un MacBook Air - 13 inchi.

Deosebirile dintre aceste gadgeturi speram sa va faca alegerea mai usoara, mai ales ca preturile si caracteristicile lor vorbesc de la sine. Cei de la CNET au facut un tabel al caracteristicilor mai importante pe care fiecare dintre aceste jucarii le au.

Samsung Series 9 NP900X3A

Subtirel, cu un design foarte atragator (duraliminiu indeplineste acest rol - este un material folosit la constructia avioanelor) si cu o baterie de cursa lunga, acest laptop seamana cu o fata draguta cu pretentii financiare mult peste portofelul tau. Savurat de la distanta are numai plusuri, dar "parfumul banilor" pe care-l emana pretul te tine la distanta. In afara, are un pret de 1.650 de dolari, in Romania, conform obiceiului pietei, moneda se echivaleaza cu euro, asa puteti face singuri calculul la ce pret ar avea in lei.

Aparentele sunt salvate si de procesorul Intel de a doua generatie Intel Core i5, care functioneaza la o frecventa de 1,4 GHz. Laptopul are o greutate de 1,3 kg (1,5 kg cu tot cu adaptor) si vine cu o capacitate de stocare de 128 GB pe SSD. La capitolul RAM, acesta se lauda cu cei 4GB DDR3 (1,333 Mhz). In plus, are si doua USB-uri, unul de 3.0 si altul de 2.0, la care mai adaugam si o iesire micro HDMI si un port pentru carduri micro SD.

Foto: np900x3a.com

Lenovo ThinkPad X1

In lume sa fii subtire, inseamna sa fii frumos, iar acest laptop reuseste din plin, dar mai are pana sa depaseasca Sansungul sau MacBook-ul. Are si cu ce se mandri, avand in vedere ca are un webcam "low-light" destul de bunicica. Si ca si Samsung-ul de mai sus, vine tot cu un procesor Intel i5 - 2520 M la 2.5GHz. Greutatea lui ajunge cam la 2,25 kg.

Bateria pe care o detine se incarca foarte repede si asta reprezinta un plus, dar nu are o autonomie atat de mare, iar asta este un minus. RAM-ul este asemanator cu cel al Samsung, dar la capacitatea de stocare Lanovo vine cu HDD de 320 GB, la 7.200 rotatii pe minut. Ca si Series 9, foloseste un Windows 7 Professional pe 64 biti. Pretul este de 1.400 de dolari, dar daca vreti sa-i faceti anumite schimbari, ati putea ajunge cu el la vreo 2.000 de dolari.

Foto: technologywebblog.com

Toshiba Portege R835

Este mai ceva mai "barbatos" decat restul laptopurilor din acest articol, dar are un mare avantaj...bateria - care dureaza o zi intreaga. Un minus al acestui calculator este ca, in functie de configuratia pe care o alegeti, s-ar putea sa nu aveti BlueTooth sau USB 3.0. Partea buna este ca el nu depaseste 930 de dolari, parte buna daca ar fi sa-l comparam cu restul laptopurilor de aici.

Procesorul pe care-l are este un Intel Core i5-2410M la 2,3 Ghz cu o memoria RAM de 4GB. Desi are o capacitate de stocare mai mare decat Lenovo, acesta este ceva mai incet - doar 5.400 rotatii pe HDD. Este si ceva mai usor decat Lenovo, avand doar 1,8 kg. Carcasa este din magneziu cu o tenta de albastru inchis. La capitolul grafica sta ceva mai prost decat restul laptopurilor luate in calcul de noi.

Foto: us.toshiba.com

MacBook Air

Dintre toate laptopurile prezentate acesta este cel mai subtire, dar destul de mare incat sa aiba si un slot pentru card micro SD. Pentru a maximiza puterea bateriei, Apple au pus pe el spatiu de stocare de 128 GB SSD. Procesorul este un tot un Intel Core 2 Duo la o frecventa de 1,8 Ghz. In schimb, memoria este de doar 2 GB.

Sistemul de operare este 10.6.6 Snow Leopard. Ca si dotari suplimentare, MacBook Air vine cu doua porturi USB 2.0, dar fara un DVD writer. Pentru video are un port Mini-Display. Ca greutate, acesta cantareste putin peste un kg. Ca pret - 1.300 dolari.

Foto: shuttervoice.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#laptop 13 inchi, #calitate pret , #laptop