Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un laptop

Autor: Paul Barbu - Redactor
Sambata, 06 August 2011, ora 20:43
6603 citiri
Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un laptop
FOTO: Bloombiz.ro

Achizitionarea unui laptop poate fi un lucru destul de complicat mai ales cand nu stii cu adevarat ce fel de aparat vrei si trebuie sa te bazezi pe vanzatorii din magazin, care oricum sunt orientati spre a vinde cele mai scumpe gadgeturi.

Sunt foarte multe intrebari pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a cumpara un laptop, astfel ca in momentul in care vei ajunge sa fii pus in fata faptului implinit vei putea lua o decizie cat mai usoara.

Petreci mult timp jucand jocuri, esti un impatimit al acestora? Cat de mult esti dispus sa platesti? Vrei un Mac sau un PC cu Windows? Cauti un un inlocuitor pentru fostul desktop sau ai vrea ceva mai portabil? Acestea sunt doar cateva din intrebarile pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a ajunge in magazin, recomanda James Stables, editor pentru TechRadar.

"Piata laptopurilor s-a schimbat dramatic in ultimii ani si vestea buna pentru consumator este ca preturile au scazut foarte mult. Asa ca daca sunteti in cautarea unui laptop care sa indeplineasca doar functiile de baza email web, atunci sigur veti gasi unele dintre cele mai ieftine laptopuri de pe piata", spune Stables.

Pretentios sau nu?

Daca, in schimb, sunteti genul de cumparator mai pretentios si vreti si calitate HD a ecranului si sunteti si un jucator impatimit atunci sigur veti avea nevoie de un laptop mult mai puternic. Laptopurile care au un procesor Intel de a doua generatie, desi sunt foarte capabile sa proceseze mai mult decat o buna parte din portabilele din categoria lor, sunt si foarte grele. Deci, portabile, dar nu precum altele.

In afara de putere, o alta caracteristica tine de dimensiunile laptopului. Asa ca daca vreti ceva portabil, dimensiunile unui astfel de laptop te vor mai trimite cu cativa pasi inapoi in drumul tau de a gasi gadgetul optim. Dupa ce ai lamurit si partea cu dimensiunile, acum trebuie sa ne uitam la bani.

Desi nu recomandam asa ceva, supermarketurile au unele dintre cele mai ieftine laptopuri, asta daca vreti sa economisiti niste bani. Dar exista si riscuri, unele din ele sunt legate de garantie, cu care s-ar putea sa aveti probleme sau cu calitatea produsului cumparat. Mergand in continuare pe linia banilor, chiar daca nu veti gasi laptopul de ultima generatie in hipermarket sigur veti avea parte de un targ bun.

Sunt unele oferte de care puteti "sa trageti", asa ca sa nu va fie frica sa negociati. Chiar daca nu veti obtine o reducere a pretului laptopului, aveti sanse sa va bucurati de niste periferice gratuite. Fiti politicosi si incercati o abordare a negocierilor cat mai "de bun simt".

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#laptop achizitie, #performante greutate laptop , #laptop