Doi din zece romani isi cumpara laptop

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 11:37
1536 citiri
Doi din zece romani isi cumpara laptop
Foto: zf.ro

Laptopul este una dintre achizitiile favorite ale romanilor in 2010, iar computerele portabile preferate sunt cele care au configuratiile ieftine, chiar daca laptopurile de top au un numar in crestere de clienti.

In primele noua luni ale anului, romanii au cumparat cu aproximativ 30% mai multe laptopuri fata de aceasta perioada a anului trecut, potrivit Gandul.

Analistii estimeaza ca piata de notebookuri va atinge un volum de aproximativ 350.000 de unitati si, astfel, doi din zece romani vor cumpara un laptop, iar produsele favorite ale clientului autohton sunt cele ieftine.

"Volumul este realizat de configuratiile care ofera maximul de utilitate la un pret cat mai redus. Din cauza cresterii preturilor, configuratiile cu placa video dedicata nu mai sunt printre preferatele clientilor", a declarat directorul de achizitii al eMAG.

In ultimele doua luni, cele mai vandute doua modele de laptopuri ale magazinului online de produse IT nu depaseau valoarea de 2.250 de lei. Un alt aspect remarcat de vanzatorii din domeniu este ca din ofertele brandurilor au disparut configuratii cu 4 GB de ram.

Un impuls serios a fost dat vanzarilor si de cumparatorii din mediul de afaceri. "Cea mai clara tendinta pe care o observam pe piata este orientarea oamenilor de afaceri, manageri in companii mijlocii sau mari, catre schimbarea echipamentelor cu unele noi, dupa un an 2009 in care toata lumea a ramas in expectativa", a spus Taiju Ishikawa, branch manager al Sony Romania.

Una din particularitatile posesorului roman de computer portabil este aceea ca pune un pret mai mare pe imagine si design decat clientii din tarile vecine, precizeaza Ishikawa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#romani laptop , #laptop