Laptop-urile second hand - preferate de cei cu buget redus

Advertorial
Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 13:10
6099 citiri
Laptop-urile second hand - preferate de cei cu buget redus
Foto: DiablosComputer

(P) In ultima perioada, au intrat pe piata romaneasca o gama variata de laptop-uri second hand, care ofera aceleasi satisfactii cumparatorilor, dar la preturi mult mai mici decat cele originale.

Acestea sunt preferate de catre cei cu buget redus, deoarece pretul este sensibil mai scazut decat al unui calculator nou, datele ne arata ca ele difera chiar si cu 25-50%.

In al doilea rand, raportul performanta/ calitate/pret este clar in favoarea celor la mana a doua, iar primele doua primeaza in in detrimentul sumei de bani pe care o aloci achizitiei.

La decizia de a cumpara calculatorul dorit de la un magazin de produse ce au mai fost utilizate concurau mai multe pareri contradictorii, care scot in relief avantajele si elementele negative ale asumarii consecintelor optiunii pe care subiectul in cauza o are.

De aceea, este bine ca inainte de a alege produsul, sa studiezi foarte bine ofertele, caracteristicile device-ului vizat, parerile cumparatorilor si ale specialistilor avizati, pentru ca, in cele din urma, sa te opresti asupra obiectelor si a componentelor sale.

Dezavantajele laptop-urilor la mana a doua

Atunci cand doresti sa cumperi un astfel de echipament, este recomandat sa iei in calcul si dezavantajele care decurg din aceasta.

Mai intai de toate, trebuie sa fii constient de faptul ca nimeni nu iti ofera nicio garantie, nici pentru laptop-ul second hand in sine, dar nici macar pentru una din accesoriile sale.

De aici, rezulta faptul ca daca intampini vreo problema sau se intampla sa se strice placa de baza, placa de retea sau orice alta structura, inlocuirea acestora este imperios necesara si se va face exclusive pe cheltuiala ta, fara a beneficia de asigurare.

In plus, nu ai garantia ca nu s-a umblat in acest calculator sau nu s-a reparat vreuna din piesele sale si, prin urmare, nu vei stii niciodata ce probleme ascunse poate avea.

Ce trebuie sa stii despre device-urile la mana a doua

Desi este o afacere de success, care a adus comerciantilor profituri de milioane de euro, este bine sa fii precaut si sa studiezi, mai intai, produsele originale, sa urmaresti caracteristicile tehnice ale lor, privitoare la marime, diagonala monitorului, spatiul de stocare, RAM, placa de baza, retea, procesor, placa video, apoi sa te orientezi spre cele care au mai fost utilizate.

In aceasta situatie, nu uita sa ai in buzunar si o rezerva de bani pe care sa o aloci pentru upgradare (poate ca iti doresti un hard mai bun, o baterie mai performanta si mai rezistenta sau eventuale reparatii) dupa care sa tragi concluzia daca merita sau nu.

La un laptop second hand, o baterie buna trebuie sa tina macar 45 de minute. Poti verifica performanta acestuia la scanare daca rulezi Scan Disk Utility, ce se gaseste la toate versiunile de Windows, modul de functionare al USB-ului cu ajutorul unui stick, precum si daca acesta dispune de un Card Reader.

Nu uita sa testezi gradul de incalzire a calculatorului pe interior, daca se incinge rapid este semn ca are praf si ca ar trebui curatat sistemul de racire.

Afacerea din industria IT s-a dovedit a avea un real success, deoarece multe dintre produsele disponibile pe piata au fost folosite de firme care le-au tinut in conditii foarte bune si nu au deteriorat hardul sau structura exterioara.

Astfel, cei ce nu dispun de multi bani pot avea calculatorul mult visat la un pret acceptabil!

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#laptop second hand, #comanda laptop second hand , #laptop