Sănătatea ochilor tăi, grijă prioritară pentru laptopurile ASUS ZenBook cu ecrane OLED

Advertorial
Marti, 03 August 2021, ora 10:00
10971 citiri
Sănătatea ochilor tăi, grijă prioritară pentru laptopurile ASUS ZenBook cu ecrane OLED
ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 FOTO: asus.com

Sănătatea ochilor tăi este un motiv de îngrijorare dacă utilizezi zilnic un ecran, ore în șir, în special înainte de a adormi. Noile laptopuri ASUS ZenBook oferă pe modelele cu ecrane OLED o tehnologie inovatoare care reduce cu 70% emisia de radiație luminoasă albastră nocivă pentru organism.

Sinonimă cu inovația, seria de laptopuri ASUS ZenBook se remarcă anul acesta prin modelele cu ecrane cu tehnologie OLED care stabilesc un nou standard al realismului vizual prin culori precise, unghiuri de vizualizare largi și un contrast impresionant de 1.000.000:1.

Ecranele OLED prietenoase cu ochii datorită tehnologiei ASUS Eye Care

Calitatea unui ecran nu trebuie evaluată doar prin prisma caracteristicilor imaginii, ci trebuie luate în calcul și emisiile de radiație luminoasă. De ce? Pentru că studiile au evidențiat impactul pe care îl are asupra calității somnului emisia de radiație luminoasă albastră înainte de a merge la culcare, lucru valabil și pentru copii și pentru adulți.

Efectele măsurate ale consumului de lumină albastră seara includ întârzierea momentului în care organismul dă semnalul pentru a dormi, cu întârzierea apariției somnului profund (REM) și scurtarea semnificativă a acestuia. Rezultatele se vor vedea imediat: trezire dificilă cu senzație de oboseală ce persistă pe toată durata zilei.

Aceste efecte au determinat inginerii ASUS să perfecționeze filtrul optic Eye Care instalat pe noile ecrane OLED (Organic Light Emitting Diode Display) pentru a reduce cu 70% emisia de lumină albastră. Reușita a fost certificată de standardele SGS și TUV Rheinland și constituie un beneficiu important al ecranelor ASUS OLED.

Efectele luminii albastre ne-au fost explicate de specialistului optometrist Ovidiu Petrița

Efectele asupra sănătății ale utilizării ecranelor pe timpul serii ne-au fost explicate de Ovidiu Petrița de la Ovidiu Optik, specialist optometrist cu o experiență de 20 de ani.

Se știe că în ziua de astăzi suntem cu toții oarecum „dependenți” de tehnologie și petrecem din ce în ce mai mult timp în fața calculatoarelor și laptopurilor. Această expunere prelungită provoacă în timp unele neplăceri. Astfel, după expunerea prelungită la această lumină albastră emisă de monitoare, calitatea somnului nostru va fi mult afectată. Pe lângă această perturbare a calității somnului, această lumină albastră poate provoca, mai ales la copii și adolescenți, diverse ametropii, vicii de refracție care impun compensarea lor cu ochelari de vedere.

În ultimii doi ani, cu toate problemele cauzate de pandemia de COVID 19, toate aceste cazuri s-au înmulțit datorită faptului că tinerii au fost constrânși să facă școala online, pe PC, multe profesii au fost de asemenea făcute de acasă, online, astfel încât numărul celor cu probleme a fost din ce în ce mai mare, lucru constatat și de noi la cabinetul nostru.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: un laptop capabil în orice situație

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 este rezultatul obținut pornind de la ideea simplă de a proiecta un laptop fără compromisuri, o îmbinare perfectă de ”mobilitate” și ”performanță”. Pe lângă componentele de ultimă generație care sunt de așteptat la un laptop ultraperformant, supriza care te întâmpină de fiecare dată când deschizi capacul este prezența a două ecrane care funcționează perfect în tandem, un model de 15.6 inch 4K OLED HDR și ScreenPad Plus, un ecran companion de 4K care permite o flexibilitate de neimaginat cu doar câțiva ani în urmă la un laptop.

Carcasa lui ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 găzduiește un procesor procesor Intel® Core™ i9 cu o frecvență maximă de 5.3 GHz și o placă video dedicată Nvidia® GeForce™ RTX 3070 cu 8 GB VRAM ce oferă accelerare Ray Tracing pentru grafică realistă. Cele două componente sunt răcite eficient de sistemul AAS Plus (Active Aerodynamic System) cu 6 heat-pipes si ventilatoare duale, la care se adaugă soluția mecanică ingenioasă a balamalei ErgoLift ce lasă să pătrundă la componente un flux de aer cu 36% mai mare.

Lista inovațiilor lui ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 nu se oprește aici și te invită să descoperi un veritabil laptop al viitorului care se găsește în eShop Oficial ASUS în mai multe configurații.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Asus, #ZenBook, #Asus ZenBook, #ASUS ZenBook OLED , #laptop
Comentarii
Poza Injineru
Injineru
rank 5
ASUS e in Taiwan